Liga I s-a cutremurat. Vezi reactii dupa moartea lui Ibrahim Dossey

×
Codul embed a fost copiat

Lumea fotbalului a primit cu durere vestea ca Ibrahim Dosey, fost portar la echipele Rapid, FC Brasov, si Pandurii Targu Jiu, a murit in urma unui stop cardio-respirator.

Sportivul in varsta de 36 de ani, originar din Gana, a avut un accident rutier acum trei luni si a intrat in coma. In ultima vreme, isi mai revenise, spun medicii. Luni noapte, starea lui s-a agravat brusc.

Drama lui Ibrahim Dossey a inceput pe 13 septembrie. Conducea masina pe DN 1, spre Bucuresti. In apropiere de Breaza, a accelerat prea tare pe drumul ud, iar masina a derapat, a intrat pe contrasens si a izbit un alt autoturism.

Dossey a fost ranit grav si a intrat in coma. Sotia si nepotul lui de noua ani, care se aflau si ei in autoturism, au fost raniti usor. Dupa o luna, starea lui Dossey, desi foarte grava, a inceput totusi sa se amelioreze.

Familia a incercat sa stranga 25.000 de euro ca sa-l transfere la o clinica din strainatate. Au primit 7000 de euro de la cativa jucatori si de la Marius Lacatus, insa inima fotbalistul nu a mai rezistat. La ora 4, marti dimineata, sportivul a suferit un stop cardio-respirator.

Citește și
Portarul Ibrahim Dossey a ajuns in coma la spital!
Portarul Ibrahim Dossey a ajuns in coma la spital!
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

Directorul Scolii de fotbal Euro-Africa de la Busteni, Petre Gavrila, cel care l-a adus pe Dossey in Romania, spune ca trece "printr-o perioada neagra".

Am scoala in doliu, dupa ce acum doua luni mi-am inmormantat secretara de doar 30 de ani, iar acum Ibrahim s-a dus si el.
Petre Gavrila
"El era in familia mea. I-am fost ca un tata aici...era ca si copilul meu. Am fost ca un socru mare la nunta lui cu Ioana si a fost tare fericit, pentru ca familia lui nu a avut posibilitatea de a ajunge la nunta", a precizat Gavrila.

Tot el spune ca lui Dossey nu i se poate reprosa nimic, pentru ca a fost "unul dintre fotbalistii incoruptibili din fotbalul romanesc".

Antrenorul echipei Dunarea Calarasi, Gabi Stan, primul cu care Ibrahim Dossey a lucrat in Romania, se numara printre cei care tineau legatura cu portarul ghanez.

"Dumnezeu sa-l ierte, este o pierdere foarte mare, mai ales pentru familie si pentru oamenii care l-au cunoscut, si abia apoi pentru fotbal. Dossey a fost omul care a ajutat poate cel mai mult Brasovul pentru calificarea in Cupa UEFA, in anul 2001", a spus Gabi Stan dupa ce a aflat de moartea acestuia.

Cand am auzit de dimineata, am ramas socat. Nu l-am vazut niciodata suparat, era mereu cu zambetul pe buze. Spunea ca este roman, nu ghanez.
Ilie Iordache
Fost coleg al lui Dossey la Pandurii Tg-Jiu, Ilie Iordache a povestit ca acesta se considera mai mult roman decat ghanez.

Si patronul lui FC Brasov, Ioan Neculaie, l-a descris pe Ibrahim Dossey drept un om de exceptie.

"Pot spune despre el ca nu am auzit pe cineva vorbindu-l de rau. Era un exemplu de caracter. Stiu ca de el avea grija Petre Gavrila, cel de la scoala de fotbal de la Busteni, caruia noi ii plateam an de an bani pentru el. Ii era ca un tata", spune Neculaie.

Nu-mi vine sa cred. Am sperat ca situatia medicala a lui Dossey se va imbunatati. Sunt trist, fotbalul romanesc a pierdut un portar de valoare. Dumnezeu sa-l ierte!
Bogdan Lobont
Si Bogdan Lobont s-a declarat socat de disparitia goalkeeper-ului ghanez. Una care lasa Romania fara un portar de mare valoare.

Adus in tara de Petre Gavrila, Ibrahim Dossey a evoluat pentru prima data la FC Brasov, intre 2001 si 2003. A trecut pe la Rapid, Unirea Sanicolau-Mare si Pandurii Targu Jiu. Inima i-a ramas, insa, la echipa de sub Tampa.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Portarul Ibrahim Dossey a decedat
Portarul Ibrahim Dossey a decedat

UPDATE: Fostul portar al echipelor de fotbal Rapid si Pandurii Targu Jiu, Ibrahim Dossey, a murit astazi in spital. Sportivul a suferit un accident rutier acum trei luni, cand a fost ranit grav si a intrat in coma.

Portarul Ibrahim Dossey a ajuns in coma la spital!
Portarul Ibrahim Dossey a ajuns in coma la spital!

Fostul portar al echipei Pandurii Targu Jiu se afla la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, dupa ce a fost victima unui accident grav petrecut sambata dimineata pe DN1.

Recomandări
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei. Este inculpat pentru săvârșirea de infracțiuni contra umanității
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei. Este inculpat pentru săvârșirea de infracțiuni contra umanității

Parchetul General a anunţat oficial, vineri, punerea sub acuzare a fostului preşedinte Ion Iliescu pentru săvârşirea de infracţiuni contra umanităţii, în dosarul Mineriadei din iunie 1990.

Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.