Doi politicieni, banuiti ca au cumparat diplome false

Ultima actualizare: 22-10-2012 05:30

Liviu Dragnea de la PSD, un deputat PD-L si adjunctul politiei din Teleorman sunt banuiti de procurori ca si-au cumparat diplome false de la universitatile din Alexandria, aflate in atentia autoritatilor. Cei vizati neaga vehement informatia.


 

Sigur este insa ca anchetatorii au descoperit ca organizatorii afacerii de zeci de milioane de euro de la universitatile din Alexandria ar fi corupt si functionari din universitatile de stat.

Ancheta legata de cele doua universitati din Alexandria, suspectate ca au fabricat pe banda rulanta peste 15.000 de diplome faslificate, s-a mutat la Directia Nationala Anticoruptie.

Dupa sase luni de investigatii, procurorii din sectorul 4 au ajuns la concluzia ca au de-a face nu doar cu falsuri si inselaciuni, ci si cu acte de coruptie.

Din miile de documente ridicate in urma perchezitiilor, ies la iveala informatii incredibile. In foile matricole se regasesc numele unor persoane publice care vor fi nevoite sa faca dovada ca nu si-au cumparat diplome fabricate la comanda.

Potrivit unor surse din ancheta, pe lista celor banuiti ca nu au trecut pe la scoala, dar se recomanda licentiati, s-ar afla numerosi politicieni, politisti sau angajati ai serviciilor secrete de loc din Teleorman.

Pana sa avem date noi, procurorii au inceput oricum urmarirea penala impotriva a cinci dintre sefii celor doua universitati din Alexandria. Autoritatile au aflat ca pentru fiecare diploma falsa incasau cate 3500 de euro.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO