Inca o zi de doliu in Valea Jiului! Alti patru mineri sunt inmormantati

19-11-2008 00:00

Dupa inmormantarea de marti, alti patru mineri sunt condusi la groapa astazi si valul negru al doliului nu se opreste aici. Ultimele patru trupuri neinsufletite au fost scoase, marti seara, la suprafata.


Intre timp, ancheta continua, iar procurorii au anuntat ca deschid dosar penal pentru ucidere din culpa si vatamare corporala grava in cazul exploziilor de la Petrila.

Rudele apropiate au asteptat cu sufletele indoliate ca trupurile celor dragi sa fie, in sfarsit, scoase la suprafata. Dupa patru ore, lungi cat o vesnicie, 15 salvatori au scos trupurile ultimilor ortaci ramasi in mina dupa explozii.

Printre cei scosi ultimii, se numara si Visan Trandafir, adjunctul sefului de sector, unul dintre eroii care si-au pierdut viata in a doua explozie, in timp ce incerca sa-si salveze colegii. 

Trupurile celor patru mineri au fost duse mai intai la Seriviciul de Medicina Legala din Petrosani, iar mai apoi la capela cimitirului din oras.

Astazi, patru familii isi vor lua adio de la minerii ucisi in explozii. Rudele lui Dan Mates, care avea 35 de ani si o fata de 14 ani, i-au scris numele cu lumanari la capela. Macar asa sa aiba lumina, dupa o viata traita in bezna si primejdie.


VIDEO PROTVPLUS.RO