Fosta sefa a Vamii Ploiesti a reclamat coruptia din vami inca din 2009


Ultimul update: Luni 15 Octombrie 2012 23:54
Data publicarii: Marti 01 Martie 2011 13:49
Categorie: Stiri actuale
Spaga

Fosta sefa a Directiei de Accize si Operatiuni Vamale Prahova, Diana Severin, sustine ca a sesizat autoritatile despre coruptia din vami inca din 2009. Mai mult decat atat, ea a declarat ca a depus un memoriu in acest sens si la Presedintie, in 2010.

Diana Severin a organizat astazi o conferinta de presa in care a povestit despre activitatea sa la Vama Ploiesti, pe vremea cand era director al acestei institutii.

Ea sustine ca a avertizat autoritatile competente despre cazurile de coruptie, inca din 2009, si ca DNA Ploiesti a deschis doua dosare in urma acestor informatii, care, acum, se afla in lucru.

In plus, Diana Severina declarat ca in august 2010 a depus un memoriu si la Cotroceni, adresat presedintelui Traian Basescu. In acest document erau sesizate o parte dintre aspectele pe care le-a semnalat in presa, precum si sefilor de la Bucuresti.

"Am anuntat autoritatile competente inaintea valului de arestari, inca din 2009. Mai mult de atat nu am putut sa fac. Nu am dat si nu am luat spaga niciodata cat am fost in acest sistem. Probabil din acest motiv mi s-a solicitat demisia", a declarat Diana Severin.

Diana Severin a fost sef al Vamii Ploiesti intre 25 mai 2009 si 25 mai 2010, cu o intrerupere de o luna, intre 15 iulie si 13 august 2009.

 

Sursa: Pro TV

Seful vamii Ploiesti: Spaga ajungea si la Sorin Blejnar, presedintele ANAF
Lovitura DNA la Ploiesti. Directorul Vamii a fost ridicat de anchetatori
Coruptia, un ideal in viata. Vile de vamesi
VIDEO PROTVPLUS.RO