Spionul Floricel si bulgarul Marinov Zikolov, trimisi in judecata!

Ultima actualizare: 16-04-2012 02:15

UPDATE: Subofiterul Floricel Achim si bulgarul Petar Marinov Zikolov ar putea ramane toata viata dupa gratii daca vor fi gasiti vinovati. Procurorii i-au trimis in judecata sub acuzatiile de tradare prin divulgare de informatii si spionaj.

Cazul de spionaj care a zguduit armata a iesit la iveala in februarie. Floricel Achim, un subofiter din Divizia 1 Infanterie Dacica, copia informatii militare din baza de date a armatei si i le dadea bulgarului Petar Marinov Zikolov, fostul atasat militar al Bulgariei la Bucuresti.

Procurorii DIICOT sustin ca Floricel Achim sustragea informatiile militare extrem de usor. Subofiterul profita de turele sale de 24 de ore si de fiecare data cand ramanea singur cu un memorystick se punea pe treaba.

Cei doi se intalneau in zona cartierului 1 Mai si in apropierea fostului Stadion National. Achim ascundea memorystick-ul cu informatiile sustrase intr-un pachet de tigari si i-l preda prietenului sau bulgar. Informatiile ajungeau apoi la agentii secreti ucraineni, care plateau pana la 1000 de dolari.

Pe fir au intrat si doi ofiteri SRI care au aflat identitatea agentilor ucraineni. Mesajele lor au fost descoperite acasa la Zikolov in ziua arestarii.

Astazi, Achim si Zikolov sunt dupa gratii, in asteptarea procesului. Risca sa nu mai iasa din inchisoare tot restul vietii. Sefii lui Achim, sase la numar, vor fi si ei judecati pentru neglijenta. Pentru alti angajati ai armatei, procurorii militari vor continua cercetarile.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO