Directorul Rompetrol Bulgaria risca 5 ani de inchisoare pentru huliganism


Ultimul update: Joi 11 Octombrie 2012 05:15
Data publicarii: Sambata 31 Iulie 2010 00:00
Categorie: Stiri actuale

UPDATE: Acestia au fost retinuti la sud de Dunare, dupa ce s-au incaierat cu politia locala si cu niste angajati ai serviciului de paza si protectie.

Cei doi cetateni romani ar putea fi arestati pentru 30 de zile. Anchetatorii ii suspecteaza de huliganism si ultraj. Pentru fiecare acuzatie, risca cinci ani de inchisoare.

Cei doi sustin ca a fost o neintelegere: au cerut ca muzica sa fie data mai incet la o terasa unde venise si Presedintele parlamentului Bulgar. Dar nu s-au inteles cu garzile de corp.

Scandalul a avut loc in statiunea Arbanasi, langa Veliko Tarnovo.

Localul, la parterul unui hotel, era rezervat pentru un eveniment privat, la care ajunsese si Tetka Taceva, presedintele Parlamentului bulgar. Cei doi romani, Sorin Nikita, presedintele Rompetrol Bulgaria, si Dragos Panzaru, un prieten, erau la o terasa vecina. I-a deranjat muzica de la restaurant si au vrut sa le ceara organizatorilor sa reduca sonorul.

Dar s-au luat la cearta cu angajatii Serviciului National de Paza, care nu lasau pe nimeni sa intre nenvitat. Politistii i-au retinut pe romani si i-au prezentat procurorilor, care i-au retinut.

Svetoslav Kojuharov, procuror: "Au fost acuzati de huliganism si ultraj la adresa politistilor. Cum era foarte posibil ca ei sa se faca nevazuti, sa plece din tara, de aceea vor mai ramane in arest 48 de ore".

Intrebat astazi de presa bulgara, seful politiei din Veliko Tarnovo a raspuns ca maine procurorul de caz va face probabil o solicitare pentru prelungirea mandatului de arestare. Comisarul sustine ca audierile martorilor, politistilor si angajatilor de la Serviciul National de Paza sunt in desfasurare.

Rudele retinutilor nu vor sa comenteze incidentul. In schimb, avocatul pe care l-au angajat spune ca are o misiune grea:

Ivan Niagolov, avocatul romanilor: "Daca vor fi gasiti vinovati de huliganism sau ultraj risca sa primeasca 5 ani pentru fiecare infractiune"

Cei doi romani ar putea primi maine mandat de arestare de 30 de zile, daca nu ii conving pe judecatori ca nu au fost violenti.

In plus, romanii trebuie sa demonstreze ca nu s-au legitimat si n-au vrut sa mearga la sectie, pentru ca nu s-au inteles cu fortele de ordine. Cei doi romani vorbeau engleza iar agentii de paza si polistii, nu.

Oficialii Rompetrol Romania anunta ca il sprijina pe angajatul lor, iar colegii din Bulgaria considera ca politistii locali si agentii de paza ar fi fost agresivi, nu acuzatii.

Initial, autoritatile au incercat sa musamalizeze incidentul. In cele din urma am aflat ca romanii i-ar fi rupt haina unui agent, si s-ar fi imbrancit cu garzile de corp ale presedintelui Parlamentului de la Sofia.

Sorin Nikita apare pe siteul oficial al companiei petroliere din Bulgaria cu functia de director executiv.

Rompetrol declara oficial: "Este angajatul nostru si se bucura de tot sprijinul Grupului Rompetrol pentru clarificarea acestei situatii".

Dupa ce vor iesi din arest, ambii romani sunt liberi sa revina acasa.
 

Perchezitie cu toporul. Arestati pentru comert ilicit cu alcool
Certati cu legea! Doi politisti brasoveni, arestati pentru contrabanda
Grupare specializata in furtul de masini, scoasa de pe piata de politisti
VIDEO PROTVPLUS.RO