Cripta unde se odihneste IPS Bartolomeu, loc de pelerinaj pentru romani


Ultimul update: Miercuri 11 Iulie 2012 00:05
Data publicarii: Vineri 04 Februarie 2011 12:14
Categorie: Stiri actuale
Inmormantarea IPS Bartolomeu Anania

Dragostea pe care credinciosii i-au aratat-o IPS Bartolomeu in timpul vietii, dar si dupa ce a murit, i-a determinat pe mai-marii bisericii sa permita, timp de trei zile, accesul vizitatorilor in cripta unde si-a gasit odihna vesnica Inalt Prea Sfintitul.

Inca de dimineata, de la ora 08:00, subsolul Catedralei Mitropolitane a devenit loc de pelerinaj pentru sute de credinciosi, care au vrut sa vada locul unde a fost inhumat Inalt-Prea Sfintitul Bartolomeu si sa aprinda o lumanare.

Multi dintre ei nu au reusit sa ajunga la funeraliile de ieri, insa au vrut neaparat sa isi ia ramas bun de la cel care i-a invatat, in timpul vietii, atatea lucruri minunate despre credinta, dreptate si bunatatea pe care trebuie sa le-o arati semenilor.

Cripta va ramane deschisa vizitatorilor pana duminica. Abia peste 40 de zile se va intocmi o lista cu succesorii la conducerea Mitropoliei Clujului, iar mai-marii Bisericii Ortodoxe vor tine cont de una din dorintele lui Bartolomeu, lasate in testament, prin care ii roaga sa aduca la carma Mitropoliei un urmas vrednic si demn, responsabil, integru, un adversar al coruptiei si care sa continue si sa desavarseasca proiectele incepute de el.

La intrarea in cripta abia ai loc sa te strecori, atat de multe coroane de flori au fost asezate pe treptele care duc la mormant. Pelerinii care vin aici spera ca cel care ii va urma lui Bartolomeu va fi macar pe jumatate atat de bun si de drept ca el.

Cripta unde a fost inmormantat Mitropolitul Batrolomeu Anania poate fi vizitata zilnic, intre 08.00 si 19.00. In cursul zilei de astazi, Patriarhul Daniel va participa la o intalnire de taina cu soborul Mitropoliei Clujului.

Citeste Testamentul Mitropolitului Bartolomeu Anania

Sursa: Pro TV

Mii de oameni au participat la inmormantarea IPS Bartolomeu Anania. Video
Bartolomeu Anania:
Utilizatorii stirileprotv.ro deplang disparitia IPS Bartolomeu Anania
VIDEO PROTVPLUS.RO