Un consilier local din Timis, retinut pentru contrabanda cu tigari


Ultimul update: Duminica 04 Noiembrie 2012 16:45
Data publicarii: Marti 10 August 2010 00:00
Categorie: Stiri actuale

UPDATE: Un consilier local din Timis, care, din spusele politiei, a coordonat din umbra o retea de contrabanda cu tutun, a fost incatusat de trupele speciale, luni seara.

Inainte sa il captureze pe el, luptatorii au tras mai multe focuri de arma dupa "subalternii" lui tocmai la granita cu Serbia. Patru persoane au fost prinse de politisti la granita romano-sarba, in timp ce incercau sa aduca in tara tutun de contrabanda. La somatia politistilor, suspectii au incercat sa fuga, asa ca oamenii legii au tras mai multe focuri de avertisment.

Au urmat apoi descinderi in patru locatii, iar anchetatorii au mai retinut inca trei persoane, printre care si un consilier local al primariei din Deta, judetul Timis. Suspectii au incercat sa treaca ilegal aproaoape 40 de baxuri de tigari sarbesti ascunse intr-o caruta.

Tentaculele afacerii se intindeau pana in Serbia, acolo unde reteaua avea complici care ii ajutau la transport. Romanii mergeau pana la granita cu o caruta, o incarcau cu marfa de contrabanda adusa de sarbi, apoi faceau cale intoarsa.

Tigarile ajungeau la memebrii retelei, care locuiesc in localitatile de langa granita. Acestia aveau sarcina sa distribuie marfa pe piata neagra.

Consilierul din Deta era tocmai capul acestei retele: comanda transporturile si se ocupa de plasarea marfii la bisnitarii din marile orase. In locuinta consilierului, oamenii legii au gasit apoi 5.000 de pachete de tigari netimbrate. El este cercetat acum in stare de arest. Din cele sapte persoane retinute luni seara, trei au primit mandate de arestare. In acest caz, au mai fost retinuti si patru cetateni sarbi.

 

 

 

 

 

 

 

Au poftit la bani din contrabanda cu tigari, dar au fost prinsi de politie
Un miliard de euro! Atat pierde statul din comertul ilicit cu tigari
Tigari de contrabanda, de 50 de mii de euro, in camionul cu balast
VIDEO PROTVPLUS.RO