Ciomu ar putea plati din leafa despagubirile pentru pacientul mutilat

Dată publicare: 17-06-2010 00:00
Dată actualizare: 28-07-2012 09:13


Palma data in justitie controversatului chirurg Naum Ciomu! Tribunalul Bucuresti il sileste pe doctorul care si-a mutilat pe viata un pacient sa suporte din leafa despagubirile platite pana acum victimei de catre Spitalul Panduri, din bani publici.

Sentinta tribunalului, care nu este inca definitiva, spune foarte clar ca doctorul Ciomu suporta singur despagubirile morale platite de spital, cu bani de la bugetul Primariei Capitalei, fostului sau pacient.

Pana acum are de platit putin sub un 1,2 milioane de lei, adica aproximativ 275.000 de euro. Vorbim practic despre primele doua transe achitate barbatului mutilat in vara lui 2004.

Problemele controversatului chirurg nu se opresc insa aici. Peste cateva saptamani, Spitalul 'Dr. Theodor Burghele" va achita o noua transa de 75.000 de euro, ceea ce inseamna un nou proces, o noua actiune in regres impotriva lui Naum Ciomu. Si tot asa pana in momentul in care spitalul isi va fi acoperit in justitie toate platile facute.

Odata devenite irevocabile, aceste sentinte vor fi puse in executare, iar doctorul va fi obligat sa achite treptat ceea ce datoreaza. Insa apare o mica problema.

Oficial, doctorul Ciomu nu este un ins instarit, asa ca cel mai probabil bucurestenii vor suporta din buzunarul lor aceste despagubiri.

Instanta obliga paratul la plata catre reclamant a sumei de 1.178.378 de lei cu titlul de despagubiri, plus dobanda aferenta acestei sume, calculata pana la data achitarii integrale a acestui debit. Este sentinta data in dosarul in care avocatii Spitalului "Dr. Th. Burghele", fost Panduri, s-au judecat cu doctorul Ciomu.

Oficial, Naum Ciomu poate fi bun de plata abia in momentul in care sentinta de astazi devine definitiva si irevocabila.

Insa sansele ca intreaga suma sa fie recuperata sunt infime. Naum Ciomu are in proprietate doar o treime din apartamentul in care locuieste, in Drumul Taberei, iar spitalul trebuie sa lupte ca sa isi ia partea lui din casa.

In rest, doctorul are un salariu de conferentiar universitar la Catedra de Anatomie a Universitatii de Medicina si Farmacie Carol Davila. Ciomu castiga putin peste 800 de euro lunar, iar din leafa, judecatorii ii pot retine numai o treime, in jur de 250 de euro lunar.

Legal, Naum Ciomu este suspendat de Colegiul Medicilor. In curand ar putea sa profeseze ca doctor, dar nu mai are voie in sala de operatii.


VIDEO PROTVPLUS.RO