Cel de-al doilea suspect in cazul asasinatelor de la Brasov, dupa gratii

25-02-2009 00:00

Este vorba de Serghei Gribenco, cel cautat de autoritati pana acum pe hartie, de vreo sase ani.

Stransi cu usa, anchetatorii se scuza si anunta prin vocea ministrului de interne ca n-au intalnit, in doua decenii, un asemenea personaj. Omit insa un aspect esential. Gribenco, la fel ca si amicul sau, Gorbunov, a stat langa politie si a avut o viata sociala normala fara sa se fereasca de nimeni.

Serghei Gribenco, urmarit general si international, este in acest moment in arestul politiei Brasov. Pana acum, procurorii par ca urmeaza acelasi scenariu ca si in cazul lui Gorbunov. Nu se grabesc sa il audieze.

Serghei Gribenco a fost capturat marti seara, la Ploiesti. De 10 zile, statea in casa ghicitoarei Norvegia, despre care se stie ca face parte din lumea interlopa. Marti, femeia n-a prevazut insa ca ii vor bate la usa mascatii.

Gribenco era singur si nu a opus rezistenta. In timp ce politistii perchezitionau locuinta, ministrul de interne, Dan Nica, anunta: "a fost un caz extrem de complex. Specialistii din cadrul Politiei si celorlalte structuri specializate ale statului roman spun ca nu s-au intalnit in ultimii 20 de ani cu un caz similar. Gribenco are o pregatire si este specilaizat in crima organizata, are un mod de operare profesionist, conspirat si are o pregatire contrainformativa".

In paralel cu actiunea de la Ploiesti, politistii au descins pentru a treia a oara si in casa din Brasov in care statea Gorbunov si in care a zabovit o vreme si Gribenco. Cei doi au colindat impreuna restaurnatele si cluburile, unde au fost vazuti de multe ori. Gorbunov il recomanda pe compatriotul sau drept fratele meu "Ionut".

Imobilul in care cei doi moldoveni, ambii urmariti international, locuiau linisiti ca niste oameni obisnuiti si pasnici se afla la 300 de metri de sediul politiei Brasov.

Si totusi nu avem cum sa nu ne intrebam cum a fost posibil ca un individ pe care insusi ministrul de interne il prezinta ca fiind extrem de periculos, un adevarat agent secret, a scapat fortelor de ordine timp de sase ani.

Interesant este ca abia de cand a fost inclus pe lista suspectilor in cazul dublului asasinat de la casa de schimb a fost si localizat si prins.

Era dat in urmarire prin Interpol de catre judecatoria Oradea, pentru inselaciune. La primul dosar s-a adaugat si un al doilea, tot pentru o astfel de fapta.


VIDEO PROTVPLUS.RO