Carpatair: Aeronava nu este avariata si va fi repusa in circulatie!


Ultimul update: Vineri 31 August 2012 14:09
Data publicarii: Sambata 28 Februarie 2009 00:00
Categorie: Stiri actuale
Carpatair

Presedintele Carpatair, Nicolae Petrov, a declarat ca aeronava care a aterizat fortat sambata la Timisoara nu este avariata si poate fi repusa in circulatie destul de usor, informeaza Mediafax.


"Ceea ce stim este ca roata de bot nu a iesit atunci cand pilotii au dat comanda. Nu este cea mai periculoasa situatie cu trenul de aterizare", a spus Nicolae Petrov.

Aeronava nu a avut reparatii capitale recent, iar ancheta va stabili ce fel de defectiune a fost, mai informeaza sursa citata.

O comisie de investigatie tehnica de la Ministerul Transporturilor va merge la Timisoara pentru a face ancheta in cazul incidentului aerian in care a fost implicata cursa Carpatair care venea de la Chisinau.

Cursa Carpatair care a avut probleme inainte de aterizarea pe aeroportul din Timisoara a aterizat cu bine sambata, la ora 9:44. Toti pasagerii sunt in siguranta si desi sunt stresati, nu au existat persoane in stare de soc.

ISU Timis a declarat situatie de urgenta pe aeroport, unde au fost mai multe ambulante si zece autospeciale. Aeronava a aterizat fortat pe un covor de spuma ignifuga.

Reprezentantii aeroportului s-au pregatit "impresionant de bine"

Presedintele Carpatair a avut numai cuvinte de lauda atat pentru aeronava SAAB 2000 implicata in incident, despre care a spus ca este intr-o stare "buna, excelenta", cat si despre reprezentantii aeroportului. Astfel, echipajul aeronavei a avut timp sa pregateasca aterizarea de urgenta.

"N-am avut nicio victima, pasagerii au iesit in siguranta pe usa din fata, fara sa se declanseze o evacuare de avarie", a mai declarat Nicolae Petrov.

Aeroportul International Arad este pregatit sa preia intreg traficul aerian din Timisoara, in cazul in care pista pe care a aterizat fortat o aeronava Carpatair nu va fi degajata in urmatoarele ore. Click aici pentru imagini.

Cursa Carpatair care a avut probleme la roata de bot inainte de aterizarea pe aeroportul din Timisoara a aterizat cu bine sambata, la ora 9:44, iar toti pasagerii sunt in siguranta. 

Autoritatile au fost pe faza in cazul aterizarii fortate de la Timisoara! Niciunul dintre pasagerii si membrii echipajului nu au fost raniti.Vezi aici imagini si declaratii privind operatiunile efectuate.

Care sunt manevrele in caz de probleme la trenul de aterizare, pentru ca misunea pilotului sa se soldeze cu un succes? Click aici pentru o demonstratie virtuala.

Aici poti vedea primele imagini cu avionul pe burta, imediat dupa aterizarea fortata!
 

Sursa: Mediafax

Ministerul Transporturilor va incepe o ancheta in cazul incidentului aerian
VIDEO PROTVPLUS.RO