Avocatul Dancu: Nu sunt dubii cu privire la sinuciderea lui Mircea Stanescu

Dată publicare: 06-01-2009 00:00
Dată actualizare: 15-04-2012 16:44


Mircea Stanescu

Catalin Dancu a fost audiat, marti, in dosarul in care anchetatorii fac investigatii cu privire la imprejurarile care au condus la sinuciderea fiului jurnalistului Sorin Rosca Stanescu.

Potrivit avocatului, Mircea Stanescu s-a sinucis luni, intre orele 9.00 si 10.00.

"Este clar sinucidere, pentru ca usa era asigurata din interior cu un drug de fier. Era o usa dubla si m-am panicat cand cea de-a doua usa, deschisa cu forta, avea cheile in broasca, pe interior", a spus Dancu jurnalistilor.

A fost audiata si iubita lui Mircea Stanescu, Mona Molnar. De asemenea si alti doi avocati si soferul fostului deputat.

Mircea Stanescu va fi inmormantat duminica.

In opinia lui Catalin Dancu, clientul sau s-a sinucis din cauza "presiunii mediatice, care l-a demoralizat".

In 31 decembrie, procurorii au inceput urmarirea penala impotriva lui Mircea Stanescu, suspectat a fi autorul accidentului rutier petrecut in seara de sambata, 27 decembrie, in zona Barbu Vacarescu din Bucuresti, in urma caruia un barbat a fost ucis.

Martori ai accidentului au chemat ambulanta si le-au declarat politistilor ca la volan se afla un barbat, si nu o femeie. Masina implicata in accident a parasit locul faptei, revenind dupa 20 de minute, la volan fiind Mona Molnar, iar intr-o alta masina, condusa de un amic, se afla Mircea Stanescu.
La momentul parasirii locului accidentului, victima inca mai traia.

Initial, a fost pusa sub acuzare prietena lui Mircea Stanescu, cea care si-a asumat accidentul, insa in urma audierilor martorilor, procurorii au schimbat incadrarea juridica a faptei acesteia in cea de favorizare a infractorului, respectiv a lui Mircea Stanescu.


Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO