Atentie, soferi! Politia a plasat 700 de radare mobile in toata tara

Ultima actualizare: 16-07-2012 17:09

UPDATE: Mare actiune, mare! Aproape 700 de radare, printre care si cele noi, supranumite "invizibilele", au patrulat pe soselele patriei. Si nu degeaba: sute de soferi au acum de achitat amenzi sau se gandesc cu groaza ca au devenit pietoni.

Peste 700 de radare au impanzit vineri soselele tarii. In multe zone au fost amplasate in cascada, asa ca soferii au avut surpriza sa vada pe o distanta de 10 kilometri doua-trei masini cu echipament radar. Sute de conducatori au primit amenzi pentru viteza.

Noile aparate radar au fost folosite in puncte fixe, dar si in trafic.

Pe Drumul National 1 a fost pus cate un radar in fiecare localitate de pe raza judetului Ilfov, insa aici soferii au fost mai cuminti ca niciodata. Am putea spune ca "flashurile" au luat locul detectoarelor de radar care nu mai pot depista undele emise de noile aparate.

Cine ar crede ca in Bucurestiul sufocat de masini nu te poate lua radarul ar gresi. Pe o singura masina cu un astfel de echipament s-au dat in medie 30 de sanctiuni.

Au fost sanctionati si cei care nu au purtat centura de siguranta, au vorbit la telefon pe cand erau la volan ori au depasit coloana la semafor.

In total, peste 1800 de politisti rutieri si de ordine publica au vegheat in trafic si i-au amendat pe acei soferi care nu au respectat legea. Cifrele nu sunt deloc imbucuratoare: numai pana la ora 14:00, cand s-a facut prima centralizare a datelor din trafic, s-au dat peste 5.000 de sanctiuni contraventionale si s-au constatat 15 infractiuni.

Peste 3.000 din amenzi au fost date pentru depasirea vitezei legale. Un exemplu mai graitor vine din judetul Olt, unde un conducator auto a fost prins de aparatul radar circuland prin localitate cu 132 de km/h. In conditiile in care limita de viteza era de 50 de km/h. Soferul a fost amendat cu 540 de lei si s-a ales cu permisul suspendat pe 3 luni.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO