Atentie, dependeti de droguri pe drumuri! Nu mai au unde sa se trateze

Dată publicare: 06-10-2009 00:00
Dată actualizare: 07-11-2012 00:47


Unul dintre putinele centre care trateaza dependentii de heroina din Capitala se va inchide, pentru ca a devenit un loc in care se face trafic cu droguri.

Anuntul bulversant a fost facut de catre autoritati, care au pus lacatul pe usa Laboratorului de Sanatate Mintala. Astfel, 400 de romani cazuti in mrejele supefiantelor raman fara tratament. Sunt adoima unor bombe cu ceas, pentru ca, in lipsa asistentei, pot face orice pentru doza zilnica.

Zeci de tineri s-au strans marti dimineata la poarta Centrului de Sanatate Mintala din Bucuresti. Sunt disperati pentru ca, de la 1 noiembrie, raman fara metadona, iar ei sunt toti dependenti de heroina.

"Mi mie se pune negru in fata ochilor si ma duc si dau in cap! Ce fac, ma duc sa ii bag mana in gat lu' tata sa imi dea bani?", se intreaba unul dintre dependenti.

"Eu in fiecare luna trebuie sa aduc de aici la Protectia Copilului ca evolutia mea merge favorabil, daca am intarziat o zi copiii imi sunt luati de langa mine de Protectia Sociala, eu ce fac?!", e disperat un altul.

Sunt sute in aceasta situatie.

Totul a pornit dupa ce ofiterii antidrog le-au atras atentia medicilor ca in centru si in vecinatatea lui se face trafic de heroina. S-a ales solutia cea mai simpla pentru autoritati, o adevarata sentinta pentru fostii consumatori.

Responsabilii spun ca "li se va ajusta tratamentul sau vor fi redirectionati catre organizatii nonguvernamentale".

Tags: droguri,


VIDEO PROTVPLUS.RO