Apel disperat: "Alo, 112, sunt atacat de un roi de viespi!"

Ultima actualizare: 10-10-2012 12:13

Curtea unui barbat din Otopeni a fost invadata de viespi, mai agresive ca niciodata. Desi totul seamana cu scenariul unui film de groaza, biologii ne confirma ca arsita le-a zapacit pe insecte, care in anumite situatii pot deveni periculoase.

Dupa ce a sunat la politie, omul a aflat ca e pe cont propriu, asa ca a chemat dezinsectia. La o zi distanta, viespile tot roiesc in jurul casei sale.

Biologii spun ca viespile sunt favorizate de constructiile din lemn, fructele zaharoase si verdeata. Din acestea au din plin in zona rezidentiala.

Specialistii de la firmele de dezinsectie spun ca, in ultima perioada, viespile sunt mai agresive din cauza caldurii. Tratamentul este de doua ori mai greu, iar in Bucuresti aceste operatiuni nu se fac decat ... la tantari!

Viespile se adauga valului de capuse si tantarilor care s-au inmultit mai mult ca niciodata anul acesta. Specialistii spun ca inmultirea fara precedent a insectelor a fost favorizata de alternanta zilelor calduroase si a ploilor, ca in zonele tropicale.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO