"Afacere" de 700.000 lei, sparta ca un balon de ....guma!

28-11-2008 00:00

O serie bizara de furturi a fost intrerupta joi seara in Ilfov, dupa ce un cuplu de hoti de succes s-a dat de gol.


Cei doi, un barbat si o femeie, au devenit miliardari in lei vechi. La prima vedere, par un cuplu obisnuit, de oameni seriosi. Sunt bine imbracati si fac o pereche perfecta... de hoti. Joi seara norocul nu a mai tinut cu ei.

Cu acest mod de operare cei doi, timp de un an de zile, au prejudiciat mai multe hipermarket-uri din Bucuresti si Ilfov.
Elena Bucur, purtator de cuvant, IPJ Ilfov
Cei doi sunt banuiti ca, timp de un an de zile, au furat mii de bax-uri de guma de mestecat prin metoda "staniolul". Inghesuiau pachetele intr-o poseta si un diplomat, captusite cu folie de aluminiu si reuseau astfel sa pacaleasca senzorii de la iesire.

Procedau de fiecare data la fel: incarcau marfa intr-un cos, cautau un colt in care camerele de supraveghere sa nu bata si isi umpleau apoi gentile cu guma de mestecat. La casa achitau alte produse, niste maruntisuri pe care le luasera in cos, si dusi erau.

Au fost prinsi pentru ca s-au lacomit. Au indesat intr-una dintre genti prea multa guma si sistemul de alarma a pornit. 

Le-au spus politistilor din Voluntari ca au castigat sute de mii de lei in urma afacerii. Nu au socotit insa exact: el zice 700.000, ea 500.000. Cei doi sunt cercetati in libertate.


VIDEO PROTVPLUS.RO