EURO 2024 | Spania a zdrobit Croația după un meci pe care l-a dominat clar. Cele mai importante faze FOTO & VIDEO

×
Codul embed a fost copiat

Echipa naţională a Spaniei a învins sâmbătă, la Berlin, scor 3-0, echipa naţională a Croaţiei, într-un meci din cadrul grupei B a turneului final Euro 2024.  

LIVE TEXT | Spania - Croația, în Grupa B la EURO 2024

Meciul s-a încheiat.

Min. 80 –  Bruno Petkovic ratează penalty. Același jucător al Croației primeşte o pasă decisivă și înscrie, dar golul este anulat de VAR pentru ofside.

Min. 56 – Festival de ratări în careul Spaniei. Josip Stanisic (Croația) șutează foarte puternic pe jos, dar apărarea Spaniei respinge la limită.

Citește și
costin ștucan
Ștucan, despre șansele României la EURO 2024: "Naționala știe să facă lucruri atunci când te aștepți mai puțin de la ea"
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care și-a pus amprenta asupra chipului ei

Min. 52 – Lamine Yamal, tânărul de 16 ani al Spaniei ratează în debutul reprizei secunde. 

Min. 45+3 – Spania se distanțează pe tabela de marcaj. Daniel Carvajal face 3-0 după ce primește o pasă perfectă în careu.

Min. 32 – Fabian Ruiz face doi la zero pentru Spania. După ce s-a distrat cu apărarea Croației.

Min. 29 – Spania deschide scorul prin Alvaro Morata care înscrie de la marginea careului după ce primește o pasă foarte bună.

Min. 10 – Nico Williams (Spania) execută modest faza fixă. Șut peste poartă pentru iberic.

Min. 7 – Primul șut pe poartă a fost a lui Alvaro Morata (Spania) care scapă de un adversar și șutează pe jos de la distanță medie spre colțul drept al porții.

Min.1 - A început meciul. 

-----------

UPDATE 19:00

Spaniolul Lamine Yamal va deveni cel mai tânăr jucător care dispută un meci la Campionatul European


Lamine Yamal, în vârstă de 16 ani, titular în meciul de debut al Spaniei la Euro, sâmbătă, împotriva Croaţiei, va deveni cel mai tânăr jucător care a evoluat vreodată într-un meci din cadrul turneului continental, informează L'Equipe.


Yamal are 16 ani şi 338 de zile.
 

UPDATE 18:20 Echipele de start 

UPDATE 14:11 - Spaniolii au oferitun clip video de prezentate a orașului Berlin, înaintea debutului oficial la turneul final din Germania.

Știrea inițială

Spania, triplă campioană europeană, și Croația, triplă semifinalistă a Cupei Mondiale, vor deschide prima etapă a Grupei B, odată cu duelul direct programat la ora 19:00 (ora României, în direct la PRO TV și VOYO), pe grandiosul stadion Olimpic din Berlin. Din grupă mai fac parte Italia și Albania.

Reprezentativa „La Roja” are un istoric bogat în ceea ce privește participările la Campioanatele Europene. A ajuns în semifinale în ultimele patru competiții, inclusiv cu titlurile din 2008 și 2012. Nu a reușit să părăsească faza grupelor decât o singură dată din 1996 și va viza un loc pe podium după ce a terminat pe locul trei în 2020, învinsă de Italia, în semifinale, viitoarea campioană.

Meciurile de la EURO 2024 vor fi transmise în exclusivitate de PRO TV, PRO Arena și VOYO.

Echipa lui Luis de la Fuente s-a încălzit pentru acest turneu cu victorii importante în amicale împotriva Andorrei și Irlandei de Nord, atacantul Mikel Oyarzabal de la Real Sociedad impresionând cu patru goluri în cele două partide.

"Sunt convins că vom avea șansa de a lupta pentru titlu. Cu toate acestea, nu poate exista decât un singur câștigător și există multe echipe naționale bune care pot câștiga acest trofeu", a declarat selecționerul Luis de la Fuente.

Admir cu adevărat mentalitatea fotbaliștilor croați, deoarece sunt un exemplu de mândrie națională, de sentiment de unitate, de mândrie față de echipa națională. Mă face mândru când simțim același lucru în țara noastră. Primul obiectiv trebuie să fie întotdeauna să concurăm și să fim în poziția de a câștiga", a adăugat selecționerul „La Roja”.

Spania a eliminat Croația la ultimul EURO

De partea cealaltă, Croația lui Zlatko Dalić va fi condusă din nou de „galacticul” veteran Luka Modrić (38 de ani / foto, dreapta), mijlocașul lui Real Madrid urmând să participe la al cincilea său EURO.

Croații și-au asigurat clasări pe locurile doi și trei la fiecare dintre ultimele două turnee FIFA, dar nu au trecut niciodată de sferturile de finală la EURO, fiind eliminați în 16-imile de finală la fiecare dintre ultimele două ediții.

Croația este o echipă defensivă și poate bloca cele mai bune echipe din Europa, dar va fi aproape imposibil să țină această echipă a Spaniei departe de poartă. Au marcat 13 goluri în ultimele trei meciuri amicale prin opt marcatori diferiți, inclusiv o remiză de 3-3 cu Brazilia în martie.

La ultimul Campionat European desfășurat în urmă cu trei ani, Spania a eliminat Croația din turneu cu o victorie cu 5-3, în prelungiri, în 16-imile de finală. Apoi, în finala Ligii Națiunilor de anul trecut, spaniolii s-au impus la penalty-uri în fața Croației și au ridicat trofeul. Croații nu au mai învins Spania din noiembrie 2018.

Echipe probabile:

Spania: Simón: Carvajal, Le Normand, Nacho, Grimaldo: Merino, Rodri, Pedri: Lamine, Morata, Williams

Croația: Livaković; Stanišić, Šutalo, Pongračić, Gvardiol; Modrić, Brozović, Kovačić, Majer, Budimir, Kramarić.

Articol recomandat de sport.ro
Pe ce loc a ajuns România în clasamentul FIFA
Pe ce loc a ajuns România în clasamentul FIFA
Citește și...
Alertă la Berlin, înainte de startul EURO 2024. Un fanzone a fost evacuat de urgență, iar o persoană a fost arestată
Alertă la Berlin, înainte de startul EURO 2024. Un fanzone a fost evacuat de urgență, iar o persoană a fost arestată

Panică la Berlin chiar înaintea meciului de debut de la EURO 2024, dintre Germania și Scoția. Un fanzone din apropierea stadionului Olimpic a fost evacuat de autorități.

Ștucan, despre șansele României la EURO 2024:
Ștucan, despre șansele României la EURO 2024: "Naționala știe să facă lucruri atunci când te aștepți mai puțin de la ea"

A 17-a ediție a Campionatului European de fotbal începe, vineri, în Germania. EURO 2024 este transmis de PRO TV, Pro Arena și VOYO.

Elefantul
Elefantul "Bubi" a dat verdictul. Cine va câștiga meciul de deschidere de la EURO 2024

Plini de speranță, milioane de suporteri așteaptă Campionatul European de fotbal care începe vineri seară. Meciurile vor fi transmise și analizate minut cu minut la PRO TV.

Recomandări
Rămas singurul său susținător, Klaus Iohannis se retrage din cursa pentru NATO. România îl va susține oficial pe Mark Rutte
Rămas singurul său susținător, Klaus Iohannis se retrage din cursa pentru NATO. România îl va susține oficial pe Mark Rutte

Președintele Klaus Iohannis se retrage din cursa pentru șefia NATO și a decis ca România să-l susțină, în locul său, pe premierul olandez Mark Rutte.

România trimite sistemul Patriot în Ucraina, în urma deciziei CSAT. Așteaptă însă altceva în loc
România trimite sistemul Patriot în Ucraina, în urma deciziei CSAT. Așteaptă însă altceva în loc

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) s-a reunit, joi, în şedinţă la Palatul Cotroceni, pe agendă aflându-se analiza privind posibilitatea transferului unui sistem Patriot către Ucraina.

Mario Iorgulescu scapă de condamnarea la 13 ani și 8 luni de închisoare. Dosarul, trimis la rejudecare
Mario Iorgulescu scapă de condamnarea la 13 ani și 8 luni de închisoare. Dosarul, trimis la rejudecare

Mario Iorgulescu, fiul lui Gino Iorgulescu, preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, scapă de condamnarea la 13 ani și 8 luni de închisoare pe care a primit-o după ce a ucis un șofer, fiind sub influența alcoolului și drogurilor.