ePlan. Livrarea Green. Cum vede Lucian Baltaru, CEO Sameday, industria de curierat astăzi?

Ultima actualizare: 06-09-2021 10:54

Cum arăta acum 14 ani piața de curierat, cum este acum și ce se va schimba. Acesta este subiectul pe care Andrei Radu – CEO GPeC și prezentator ePlan by Stirileprotv.ro și Lucian Baltaru, CEO Sameday, l-au dezbătut în cadrul ePlan by Stirileprotv.ro.

“Spre deosebire de vestul Europei, în România piața de curierat a apărut după anii `90. Încă este o piață de curierat tânără. Ea tinde să se maturizeze. Acum 14 ani livram pe hârtie, foloseam hârtie, tehnologia abia intra în curierat. Să livrezi în două zile. Cam ăsta era standardul. Livrare în 48 de ore era ce se putea promite clientului. Astăzi livrarea a doua zi a devenit un standard și toată lumea se așteaptă să livrezi la timp.

În următorii 3-5 ani sunt niște trenduri care au fost accelerate pe fondul pandemiei începute anul trecut. Mă refer, pe lângă livrarea la timp, care este un standard nediscutabil, livrarea cu predictibilitate. Nevoia de predictibilitate a clientului pe care noi curierii o să o adresăm în lunile, anii următori prin livrarea în timeslot. În dimineața livrării vom oferi clientului slotul de livrare în care curierul va ajunge la adresa, un slot de o ora sau de două ore”, a spus Lucian Baltaru.

Lucian Baltaru a explicat de ce predictibilitatea e foarte importantă.

“Ne ajută și pe noi în fluxurile operaționale, pentru că noi trebuie să depunem efortul ca momentul în care clientul destinatar se întâlnește cu curierul să fie momentul optim pentru ambele părți pentru a fi cât mai eficienți, pentru a putea livra cât mai multe colete într-o zi. E foarte important slotul de livrare în care știi că va ajunge curierul și să ai încredere că atunci îți va ajunge coletul”, a punctat el.

Baltaru a vorbit despre un alt aspect important al pietii de curierat.

“Următoarea nevoie importantă la care piața ar trebui să lucreze este cea de flexibilitate. Nu este suficient să livrezi la timp, să fii predictibil. Trebuie să oferi și flexibilitate clientului pentru că lui i se pot schimbă planurile, chiar dacă el știa că mâine între 12:00 și 13:00 poate primi coletul, intervine ceva neprevăzut, trebuie să ai posibilitatea în real time să poți gestiona acea trimitere”, a menționat CEO-ul Sameday.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO