Impozitele pe proprietati ar putea creste la sute sau chiar mii de euro


Ultimul update: Marti 14 August 2012 05:07
Data publicarii: Vineri 15 Ianuarie 2010 00:00
Categorie: Stiri Economice

Ministrul finantelor, Sebastian Vladescu, isi doreste ca apartamentele, casele si terenurile sa fie taxate la valoarea lor reala. Concret, impozitul ar putea creste de la cateva zeci de euro pe an, la sute sau chiar mii.

In momentul de fata, impozitul pentru un apartament de 3 camere din Bucuresti este de circa 40 de euro pe an, deoarece este calculat ca si cand locuinta ar face aproximativ 25.000 de euro.

Valoarea reala a unui astfel de apartament este insa cam de 4 ori mai mare. In aceste conditii, impozitul poate creste chiar si pana la cateva sute de euro.

Sebastian Vladescu a precizat insa ca va avea grija ca majorarea impozitelor sa nu ii afecteze pe cei cu venituri mici, care n-ar avea de unde sa plateasca dari mai mari.

Ministerul Finantelor va introduce in cateva luni si impozitul forfetar, care se va aplica in aproximativ 26 de domenii. Daca la hoteluri sau la restaurante impozitul forfetar ar putea fi calculat in functie de numarul de mese sau cel de paturi, la pompe funebre...se poate discuta despre numarul de operatiuni. Adica in functie de numarul de cruci si sicrie vandute.

Taxa va fi aplicata si pentru salile de sport, balciuri, parcuri de distractii, saormerii ori saloane de coafura. Si spalatoriile auto sunt vizate potrivit sefului Fiscului.

Finantele nu au pus inca la punct felul in care va fi calculat impozitul. Taxa va intra in vigoare cel mai devreme in luna aprilie.

Tags: taxe, impozite,

Artistii ar putea fi obligati sa dea la stat cel putin 360 de lei/luna
Ai carte, ai parte de.. multe taxe. Studentii sunt disperati
Revolta autorilor: In curand, vom plati taxa sa urcam pe scena!
VIDEO PROTVPLUS.RO