FMI, in vizita la sfarsitul lunii. Vrea sa ne dea peste 2 mld de euro


Ultimul update: Miercuri 03 Octombrie 2012 01:41
Sursa: Mediafax
Data publicarii: Vineri 15 Ianuarie 2010 00:00
Categorie: Stiri Economice
Jeffrey Franks

O misiune a FMI, condusa de Jeffrey Franks, va veni in perioada 20-27 ianuarie in Romania pentru a doua si a treia revizuire a acordului stand-by, in vederea eliberarii a doua transe in valoare cumulata de 2,3 miliarde de euro.

O misiune a FMI s-a aflat la Bucuresti, in perioada 28 octombrie - 9 noiembrie, pentru a doua revizuire a acordului stand-by, dar Romania nu a indeplinit toate conditiile pentru finalizarea procedurii.

Ulterior, in decembrie, o misiune a FMI s-a aflat la Bucuresti pentru discutii tehnice in ceea ce priveste bugetul pe 2010, insa incheierea evaluarii, necesara pentru acordarea celei de-a treia transe, a fost amanata pentru luna ianuarie.

Romania are un acord cu FMI pe doi ani, pentru 12,95 miliarde euro, pachetul total de finantare externa, de la Fond, Uniunea Europeana, BM si BERD, urmand sa ajunga la 19,95 miliarde euro.

La inceputul lunii mai, FMI a virat prima transa din imprumut (aproximativ 4,8 miliarde de euro), care a intrat la rezerva BNR, iar in luna septembrie a acordat si banii aferenti celei de-a doua transe din imprumutul stand-by (1,85 miliarde euro), din care jumatate au intrat la rezerva valutara a Bancii Nationale a României si jumatate in contul Trezoreiei statului aflat la BNR.

Sursa: Mediafax Pro TV

Tags: fmi, imprumuturi,

Vladescu: Sunt convins ca vom primi urmatoarea transa de la FMI
FMI: Nu cresc taxele, dar vor trebui reduse cheltuielile de personal
VIDEO PROTVPLUS.RO