Statul vrea sa ia potul cel mare din platoul continental castigat la Haga


Ultimul update: Miercuri 07 Noiembrie 2012 00:55
Data publicarii: Joi 23 Aprilie 2009 00:00
Categorie: Stiri Economice

Autoritatile vor rezilia contractul semnat cu Sterling, o societate canadiana, si vor sa dea companiei de stat Romgaz dreptul de exploatare in Marea Neagra. Cu atat mai mult cu cat resursele ar putea fi mult mai mari decat cele estimate initial.


Reprezentantii Agentiei pentru Resurse Minerale spun ca statul are dreptul, prin lege, sa rezilieze unilateral intelegerea cu Sterling.

In 1992, compania canadiana Sterling a primit in exploatare doua perimetre din platoul continental al tarii noastre. Contractul initial prevedea ca Romania are dreptul la 45% din resursele extrase, dar ulterior, statul s-a multumit sa primeasca o taxa pentru acestea.

Acum, autoritatile vor sa rezilieze contractul, urmand ca Romgaz sa se bucure de resursele pe care le-am castigat la Haga, odata cu platoul continental.

Potrivit jurnalistilor de la Gandul, care au discutat cu reprezentantii Sterling, canadienii sustin ca autoritatile de la Bucuresti nu i-au informat despre rezilierea contractului.

Dincolo de toate acestea , estimarile optimiste spun ca in platoul continental sunt 10 milioane de tone de petrol si 100 miliarde de metri cubi de gaz.

Tags: sterling, romgaz,

Cristian Diaconescu a premiat echipa care a castigat procesul de la Haga
ANRM a publicat pe site actul aditional al contractului cu Sterling
Romania - Ucraina 1-0 in
VIDEO PROTVPLUS.RO