Marile banci se asigura impotriva catastrofei financiare globale


Ultimul update: Luni 30 Aprilie 2012 11:22
Data publicarii: Marti 16 Septembrie 2008 00:00
Categorie: Stiri Economice
FMI: Cresterea economica a Romaniei va incetini la 5-6% in 2009

Zece dintre cele mai mari banci din lume au cazut de acord sa stranga 70 de miliarde dolari, intr-un fond menit sa atenueze impactul falimentul bancii americane de investitii Lehman Brothers asupra sectorului financiar mondial.

Ziarul Financial Times anunta ca cele zece banci - Bank of America, Barclays, Citigroup, Credit Suisse, Deutsche Bank, Goldman Sachs, JP Morgan Chase, Merrill Lynch, Morgan Stanley si UBS - au incheiat un acord pentru realizarea fondului de lichiditati, care in fapt reprezinta asigurare proprie impotriva riscurilor.

Oficialii de la Banca Central Americana au declarat ca vor suspenda regula care in mod normal interzice bancilor ce primesc imprumuturi sa le utilizeze pentru a isi finanta unitatile de investitii.


Autoritatile din Statele Unite au pus presiuni pe umerii unor institutii financiare cu o situatie precara pentru a isi intari pozitiile financiare, chiar si prin preluarea de catre institutii mai mari daca acest lucru este necesar, anunta Ziarul Financiar in editia sa de marti.


Masura a aparut pe fondul achizitiei Merrill Lynch de catre Bank of America.
Fed, Banca Centrala Europeana, si Banca Angliei au anuntat o relaxare dramatica a termenilor de creditare pentru principalii contractanti.

Sursa: Pro Tv

Tags: criza, sua, banci, faliment,

Criza americana loveste si in leul romanesc!
Dezbatere: Cum te afecteaza criza economica mondiala?
WaMu, urmatoarea victima dupa Lehman Brothers?
VIDEO PROTVPLUS.RO