Zi de respiro pentru leu! Totusi, pe interbancar 1 euro = 4.31 lei


Ultimul update: Sambata 15 Septembrie 2012 17:40
Data publicarii: Miercuri 14 Ianuarie 2009 00:00
Categorie: Stiri Economice

Dupa interventia BNR de marti, moneda nationala s-a apreciat cu doi bani. Specialistii spun insa ca este vorba doar despre un episod fericit, cu precizarea ca moneda nationala o sa o ia din nou la vale in cateva zile.


Se pare ca Banca Nationala n-a mai rezistat sa vada leul ingenunchiat zi de zi in fata euro. Asa ca, marti, BNR a vandut 50-100 de milioane de euro si a sarit in apararea monedei nationale, iar efectele s-au vazut astazi. Cel putin asa sustin specialistii.

Tot ei ne avertizeaza insa ca aprecierea nu este de durata. Ceea ce se vede si pe piata interbancara. Daca de dimineata un euro se vindea cu 4,21 de lei, la ora 15.00 pretul a urcat la loc spre 4,3 lei.

Ca si pana acum, cand sunt intrebati de ce scade leul, specialistii arata cu degetul spre deficitul bugetar de sapte miliarde de euro si spre bugetul pentru 2009 care inca nu este finalizat.

Ambele afecteaza increderea pe care mediul de afaceri o are in economia noastra. Un posibil imprumut de la Comisia Europeana sau de la FMI ar ameliora situatia si ar ajuta cursul, sustin analistii.


Tags: curs valutar, leu, euro,

Leul a crescut intr-un an cat altii in sapte! 4,25 lei/euro!
1 euro = 4,3 lei! Rate mai mari cu 30%! 4,7 lei/euro in toamna!
Devalorizarea leului aduce noi scumpiri la alimentele de baza!
VIDEO PROTVPLUS.RO