Italienii isi gireaza imprumuturile bancare cu parmezan
In centrul Italiei, in provincia Emilia Romaña, patria parmezanului, imprumuturile bancare oferite agricultorilor sunt girate cu ajutorul acestei branze gustoase, care este depozitata la banca pana la maturare.
Acest sistem de creditare unic in lume a fost creat in anii '50 si este, in continuare, folosit de patru banci din aceasta regiune a peninsulei.
"Procesul de maturare al parmezanului dureaza doi ani. In acest timp, producatorii trebuie sa faca fata la numeroase cheltuieli si sa isi plateasca, in continuare, furnizorii. Pentru ca ei sa poata avea acces la finantarea necesara, bancile din aceasta regiune de vocatie agricola au decis sa creeze depozite pentru parmezan", explica reprezentantul unei companii locale.
Aceste depozite servesc, de asemenea, la rafinarea branzei. Micii producatori le inchiriaza si le folosesc pentru a oferi garantii, cand solicita un credit bancar. Daca un client nu isi achita datoria, banca isi recupereaza banii vanzand parmezanul.
Sursa: AFP
Etichete: banca, credit, imprumuturi, datorii, parmezan,
Dată publicare:
17-08-2009 00:00