Guvernul SUA ajuta Citigroup cu 306 miliarde de dolari

Ultima actualizare: 28-10-2012 12:42
Citi group

Guvernul Statelor Unite a anuntat ca va ajuta Citi Bank, care se confrunta cu pierderi financiare deosebit de mari. Congresul a aprobat suma de 306 de miliarde de dolari ca parte a planului de salvare a crizei financiare.

Anuntul a venit dupa ce Trezoreria, Rezerva Federala si Depozitul Federal au ajuns la o intelegere cu Citigroup in privinta alocarii un pachet de garantii menite sa se salveze colosul financiar Citigroup. 

Intr-o declaratie comuna dupa convorbiri, cele trei agentii au anuntat ca vor oferi “protectie impotriva posibilitatii unor pierderi masive, care se cifreaza la aproape 306 miliarde de dolari”.

Trezoreria va investi 20 de miliarde in Citigroup prin programul “Troubled Asset Relief Program”, ce cuprinde un ajutor total in valoare  de 700 miliarde aprobat de Congres pentru salvarea economiei americane. 

"Cu aceste tranzactii, guvernul SUA ia deciziile necesare pentru a intari sistemul financiar si a proteja contribualii Statelor Unite, dar si economia americana", au anuntat cele trei agentii.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO