Doar privitul costa putin la targul de iahturi din Constanta

Ultima actualizare: 26-10-2012 18:45

Ce-i lipseste romanului? Pe langa bani si timp, tichia de margaritar sau, de ce nu, un iaht cu doua motoare, vedeta targului de ambarcatiuni deschis la Constanta.

Barci sunt destule si de toate marimile in Portul Tomis, singura problema ar fi preturile, cu multe zerouri, in euro.

Pe principiul "privitul nu costa nimic", au fost destui care au vrut sa vada ofertele de la targul de ambarcatiuni. S-au lamurit repede ca reducerile se fac in functie de marimea iahtului: cu cat acesta este mai mare, cu atat ieftinirea este mai mica.
Si totusi, jucatorii de pe piata de profil spera intr-o minune avand in vedere ca in ultimii doi ani vanzarile au scazut cu 50% fata de anul "de varf" 2008.

Potentialii clienti afla si ca reducerile pot sa mearga pana la 20%, insa depinde de model.

Criza lasa loc de negociere si cand vine vorba de un iaht. Dar numai la o ambarcatiune de lux, cu o lungime de 15 metri, doua motoare, fiecare de cate 510 cai putere si un poret de peste 700.000 de euro.

aina una alta, in ultimele luni s-au vandut in special barcile care costa pana-n 50.000 de euro. S-a vazut si din incasari, care in 2009 au fost cu 30% sub cele din 2008, iar anul acesta si mai slabe.

In ideea in care mai sunt cativa romani largi la punga, expozantii au adus la Constanta lampi subacvative pentru iahturi. O asemenea jucarie costa intre 2800 si 3200 de lei, numai ca aveti nevoie de cel putin sase, daca nu cumva de 10.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO