Desemnarea lui Emil Boc da un impuls pozitiv leului pe piata interbancara!

17-12-2009 00:00


Lei

Moneda nationala s-a apreciat in debutul sedintei, contrar evolutiei din regiune, pe fondul vanzarilor de valuta, impulsionate de desemnarea premierului, jucatorii anticipand, de asemenea, o interventie indirecta a bancii centrale, potrivit dealerilor.


"Trendul de apreciere a leului ar putea continua, pe termen mediu, odata ce va fi instaurat un Guvern credibil si vor intra si transele din imprumutul de la FMI. Jucatorii au inceput sa vanda valuta inca din debut, intrucat anticipau si o interventie indirecta a bancii centrale", a declarat dealerul unei banci, potrivit Mediafax.

Pe de alta parte, presedintele Traian Basescu a anuntat ca l-a desemnat pe presedintele PDL, Emil Boc, pentru functia de premier, mentionand ca a facut acest lucru luand in considerare propunerea democrat-liberalilor, fapt ce nu a ramas fara ecou pe piata valutara.

Primele cotatii de joi au fost de 4,2158 - 4,2210 lei/euro, in scadere fata de ultimele transferuri de miercuri, de 4,2330 - 4,2355 lei/euro. Ulterior, cursul a urcat usor, iar in jurul orei 10:30, euro era schimbat pentru 4,2250 - 4,2275 lei.

Sursa: Mediafax

Tags: curs valutar, leu, euro,

VIDEO PROTVPLUS.RO