Boc: La sfarsitul lunii martie Romania va iesi oficial din recesiune

Ultima actualizare: 05-11-2012 13:32
Saracie

Emil Boc a declarat ca sunt semne ca Romania va iesi oficial din recesiune la sfarsitul lunii martie, dupa ce pe trimestrul al patrulea al anului trecut s-a inregistrat o crestere economica de 0,1 la suta.

"Sunt primele semne ca lucrurile decise au mers in directia buna. A venit trimestrul IV din 2010 cu analiza, chiar daca e o crestere de 0,1 la suta, directia este de crestere economica. Pe baza acestor date, este cert ca avem toate sansele, in urma analizelor economice, ca la sfarsitul lunii martie Romania sa iasa oficial din recesiune. Pentru a iesi din recesiune este nevoie de doua trimestre consecutive de crestere economica. Avem toate datele sa fim optimisi ca la sfarsitul lui martie, si din punct de vedere psihologic, Romania iese din recesiunea economica si si-a cladit un drum sanatos, pe termen mediu si lung, cu evitarea derapajelor", a spus Boc.

Potrivit acestuia, "partea cea mai grea a greutatilor" a trecut in 2010 si a venit momentul ca, incepand cu 2011, Romania sa inceapa sa culeaga beneficiile masurilor pe care toti romanii au fost nevoiti sa le suporte.

"Tot romanii trebuie sa fie principalii beneficiari si invingatori ai acestei crize. Sarcina guvernantilor trebuie sa ramana aceea de a face ceea ce e necesar, nu ceea ce e placut pentru ei, pe termen mediu si lung, pentru tara. Ne-am asumat in 2010 o altfel de politica impusa de conditiile vremii. Suferintele se apropie de sfarsit", a spus Emil Boc.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO