Basescu: In trei ani vom avea gaz azer in Europa


Ultimul update: Sambata 31 Martie 2012 21:58
Data publicarii: Miercuri 15 Septembrie 2010 00:00
Categorie: Stiri Economice
Gaze naturale

Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, la Baku, ca in trei ani de zile Europa ar putea beneficia de gaze naturale azere prin intermediul proiectului AGRI.

"Este cel mai ieftin proiect dintre alternativele vehiculate de transfer a gazului din zona caspica si din Asia centrala catre piata europeana. Fie ca vorbim despre Southstream, fie ca vorbim de Nabucco, din punct de vedere pret acesta este cel mai competitiv proiect", a declarat Traian Basescu.

Seful statului roman si omologii sai din Azerbaidjan si Georgia, precum si premierul Ungariei au semnat, marti, la Baku, o declaratie comuna de sustinere a proiectului AGRI. Traian Basescu a spus ca nu este in masura sa prezinte un pret al acestei investitii si a aratat ca proiectul este conceput in trei etape de finalizare a terminalului de la Constanta, fiecare avand cate zece miliarde de metri cubi pe an.

"Pretul este flexibil, cu costuri care vor fi reglate de nevoile de pe piata europeana, dar si de sursele de aprovizionare. Dar este cert ca faza I a proiectului poate fi aprovizionata cu gaz din Azerbaidjan", a mai spus seful statului roman.

Sursa: Mediafax

Rusia taie gazele pentru Belarus. Europa este in alerta
GDF SUEZ Romania: Pretul gazelor va creste in perioada urmatoare
De unde va veni gazul pentru Nabucco? Romania e in carti!
VIDEO PROTVPLUS.RO