Locuintele fara reabilitare termica, excluse din Prima Casa 2!

Ultima actualizare: 11-01-2012 19:44
prima casa

Bancile vor transmite Fondului de Garantare a Creditelor IMM, care deruleaza programul "Prima Casa", si Ministerului Finantelor, in termen de sapte zile, valoarea estimata a finantarilor care vor fi garantate in 2010.

In cazul in care valoarea totala a finantarilor comunicate depaseste plafonul de 700 milioane euro, alocat pentru acest an, Fondul este autorizat sa efectueze, cu acordul prealabil al ministerului, alocari pro-rata in cadrul programului, conform hotararii de guvern care a modificat programul "Prima Casa".

Locuintele care se achizitioneaza in cadrul programului trebuie sa se incadreze in una dintre clasele A, B si/sau C de eficienta energetica, criteriu care se va aplica incepand cu data introducerii certificatului energetic.

Va reamintim, Executivul a modificat saptamana trecuta plafonul de garantare a imprumuturilor: 60.000 de euro pentru o locuinta veche sau in constructie si 70.000 de euro pentru o casa neinceputa. Cei care se asociaza ca sa ridice impreuna un imobil au 75.000 de euro.

Mai multe informatii despre acest subiect pe www.incont.ro

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO