Au dat avans de 25%, dar acum nu mai au cu ce sa-si achite locuinta


Ultimul update: Joi 31 Mai 2012 05:37
Data publicarii: Vineri 06 Februarie 2009 00:00
Categorie: Stiri Economice

Dupa ce au achitat un avans chiar si de 25%, clientii si-au dat seama ca nu mai au din ce sa-si plateasca locuinta, si asta din cauza conditiilor aspre de creditare impuse de banci. Asa ca foarte multi oameni au pierdut si zeci de mii de euro.


Stim cu totii ca aceasta stagnare a pietei imobiliare a facut ca vanzarile apartamentelor noi sa scada dramatic in ultimele luni. Mai grav este insa ca blocajul nu i-a afectat din punct de vedere financiar doar pe cei care ridicat casele, ci si pe potentialii clienti. 

Asa se face ca in cazul proiectelor finalizate deja sau in curs de finalizare, constructorii s-au trezit cu zeci de anulari ale ante-contractelor incheiate pentru vanzarea locuintei. Motivul: oamenii nu mai sunt eligibili pentru a obtine un credit ipotecar, asa ca nu mai au bani destui pentru a-si achita casa. 

Partea cea mai grava insa abia acum vine. Conform acestui antecontract pe care l-au semnat, cei care si-au anulat rezervarile au pierdut avansul sau, in cel mai fericit caz, doar o parte din el.  

Aproximativ 20% dintre romanii dornici sa isi ia o casa intr-un cartier rezidential au intampinat deja probleme in obtinerea unui credit. Unii s-au impacat cu ideea ca nu e momentul sa-si ia o locuinta. Din pacate, au inteles asta abia dupa ce au pierdut bani multi.

In alte cazuri cei care au avut case de vandut au fost intelegatori cu oamenii stramtorati si le-au oprit numai 30% din avansul dat de acestia, nu suma intreaga.

Asadar, pentru un apartament de 100.000 de euro, clientul a pierdut cam 4500 de euro daca a dat inainte doar 15% din suma. Altii au avut norocul sa li se propuna o solutie de iesire din aceasta situatie, care impaca ambele parti.

Toate apartamentele ramase acum fara proprietar vor fi cel mai probabil date spre inchiriere.

Tags: imobiliare,

Oferta imobiliara de criza: credit fara dobanda, direct la constructor!
S-au ieftinit apartamentele, dar se asteapta preturi si mai mici
Pe litoral, criza a transformat vile de vacanta si pensiuni in chilipiruri
VIDEO PROTVPLUS.RO