Aeroportul Otopeni se modernizeaza. Costurile ajung la 150 mil. de euro

Ultima actualizare: 25-10-2012 20:27

UPDATE: Intr-o perioada in care companiile se plang ca nu au cu ce sa isi plateasca datoriile, Aeroportul Otopeni a gasit in conturile sale economii de 150 de milioane de euro pentru modernizari.

Suma poate parea uriasa, insa nu acopera decat o parte din planurile strategice de extindere pentru viitor.

Seamana cu o vioara in viziunea proiectantului si chiar arata bine. Desi pare o idee stiintifico-fantastica, terminalul de imbarcari de la Aeroportul Henri Coanda trebuie sa devina insa realitate pana anul viitor.

Capacitatea aeroportului creste la sase milioane de pasageri anual ca sa faca fata prezentului. Terminalul de imbarcari va avea 24 de porti. Urmeaza extinderea aerogarii de plecari internationale si pentru spatiul Schengen, care va fi finalizata in doi ani, iar pana in 2012 urmeaza sa fie amenajata si aerogara de sosiri internationale si Schengen. O parcare noua, cu 459 locuri, este gata de inaugurare in cateva saptamani.

Valoarea lucrarilor este de 150 milioane euro, fara TVA, suma provenita din fondurile aeroportului. Aeroportul Otopeni va fi conectat la viitorul segment de autostrada Bucuresti-Ploiesti printr-un drum de acces.

In timp ce aeroportul Henri Coanda se modernizeaza in ritm rapid, fratele de la Baneasa asteapta primavara ca sa intre in santier. Cu toate acestea, pasagerii low-cost nu au motive de bucurie, cursele comerciale vor fi mutate peste un an definitiv la Otopeni.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
iBani
Cum punem la treabă banii economisiți lunar

18:06
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 19 Octombrie 2021

28:47
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
How To TikTok
Cum faci Live-uri plătite pe TikTok

06:36
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 16 Octombrie 2021

32:46
Alt Text!