Aeroportul Otopeni se modernizeaza. Costurile ajung la 150 mil. de euro


Ultimul update: Joi 25 Octombrie 2012 20:27
Data publicarii: Miercuri 25 Noiembrie 2009 00:00
Categorie: Stiri Economice

UPDATE: Intr-o perioada in care companiile se plang ca nu au cu ce sa isi plateasca datoriile, Aeroportul Otopeni a gasit in conturile sale economii de 150 de milioane de euro pentru modernizari.

Suma poate parea uriasa, insa nu acopera decat o parte din planurile strategice de extindere pentru viitor.

Seamana cu o vioara in viziunea proiectantului si chiar arata bine. Desi pare o idee stiintifico-fantastica, terminalul de imbarcari de la Aeroportul Henri Coanda trebuie sa devina insa realitate pana anul viitor.

Capacitatea aeroportului creste la sase milioane de pasageri anual ca sa faca fata prezentului. Terminalul de imbarcari va avea 24 de porti. Urmeaza extinderea aerogarii de plecari internationale si pentru spatiul Schengen, care va fi finalizata in doi ani, iar pana in 2012 urmeaza sa fie amenajata si aerogara de sosiri internationale si Schengen. O parcare noua, cu 459 locuri, este gata de inaugurare in cateva saptamani.

Valoarea lucrarilor este de 150 milioane euro, fara TVA, suma provenita din fondurile aeroportului. Aeroportul Otopeni va fi conectat la viitorul segment de autostrada Bucuresti-Ploiesti printr-un drum de acces.

In timp ce aeroportul Henri Coanda se modernizeaza in ritm rapid, fratele de la Baneasa asteapta primavara ca sa intre in santier. Cu toate acestea, pasagerii low-cost nu au motive de bucurie, cursele comerciale vor fi mutate peste un an definitiv la Otopeni.

Haos pe Otopeni! Check-in-ul, facut manual!
Aeroportul Otopeni isi mareste numarul de pasaje speciale
Promisiuni? Aeroportul Otopeni va fi legat de Autostrada Soarelui in 2010!
VIDEO PROTVPLUS.RO