Nu consumați produse din carne dacă vă curge nasul. Avertismentul medicilor
În sezonul infecțiilor respiratorii încercați să limitați inflamația cronică pe care o producem singuri prin malnutriție.
Înseamnă mâncare de calitate proastă, în cantitați mari. În plus, nu consumați carne roșie dacă sunteți răciți.
Aflăm motivul, dar și alte detalii, la Doctor de bine - ediția de weekend.
În celulele roșii fierul se leagă de oxigen. Așa respirăm. Îl luăm în mod eficient din carne roșie.
Nu consumați produse din carne dacă vă curge nasul, ne spun medicii. În timpul unei infecții respiratorii fierul este reținut de celulele din intestin ca măsură de protecție.
Ne uităm și în ficat ori în splină. Celule ale sistemului imunitar, numite macrofage, rețin fierul din alimente. De ce organismul își ia atâtea precauții?
Ne explică profesorul imunolog Veronica Lazăr.
Veronica Lazăr, profesor imunolog: „Se recomandă să întrerupem tratamentul cu fier pe perioada infecției tocmai ca să nu-l facem disponibil și bacteriilor patogene. Recomandarea ar fi să nu se hrănească nici cu alimente bogate în carne”.
Aflăm ce face fierul din alimente în relație cu bacteriile care produc boli la Doctor de bine de weekend.