Implanturile, modalitatea eficientă prin care oamenii își recapătă dantura, distrusă de fumat
Peste 85% dintre oamenii care își pierd dinții fumează. Aceasta deoarece gingia nu mai primeşte suficient sânge. Și va fi mai ușor atacată de bacteriile prezente, în mod normal, în cavitatea orală. Va apărea astfel, frecvent, boala numită parodontoză.
Efectul toxic al ţigărilor are impact pe toate țesuturile, scade oxigenarea celulelor și crește vâscozitatea sângelui. Este o realitate. Țigările ne strică și zâmbetul, și inima și plămânii.
Implantul dentar este un şurub din titan, care se înseră în os. După o perioadă de vindecare, va primi o coroană. Cea mai complicată situaţie o găsim când toţi dinţii lipsesc. Iar pacientul a purtat o proteză mobila câţiva ani. Iată de ce:
Dr. Ionuț Leahu, medic stomatolog: „De multe, ori pacienţi care rămân fără dinţi aleg să poarte o proteză mobilă, ține câţiva ani, şi nu se mai simt bine. De ce ? Din cauza protezei mobile, osul de la maxilar dispare aproape complet. Şi nu mai rămâne deloc os maxilar, pe care să poţi insera un implant"
În acest caz, medicii repară osul şi pot insera implanturi.
O alternativă la implanturile dentare clasice, care necesită în prealabil realizarea unei intervenții chirurgicale de adiție de os, sunt cele zigomatice. Vorbim despre implanturi speciale, cu o înălțime de 35 până la 55 mm, de 3-4 ori mai lungi decât implanturile clasice, care pornesc de la nivelul osului alveolar, străbat sinusul și se fixează în oasele pomeților.
Dr. Ionuț Leahu, medic stomatolog: „Sunt implanturi mai lungi şi au punctul de sprijin în osul zigomatic şi punctul de ancorare al lucrării în cavitatea orală. Ne permite - coroborat cu tehnici de reparaţie a osulului să avem o lucrare provizorie de a doua zi. În toată perioada de vindecare pacientul pare că are dinţi".
Avantajul acestui sistem este că, într-o singură zi, pacienții vor avea dinți ficși. Pot mânca imediat după operație și își vor relua viața socială mult mai repede.
Implanturile, bine întreţinute, ţin toată viaţa. Aveţi nevoie de igienă bună şi de control medical, la fiecare 6 luni.
Dr. Ionuț Leahu, medic stomatolog: „Reparăm osul, reconstruim gingia şi folosim implanturi speciale care mai au o piesă intermediară între implant, care e în os - şi lucrare, care e în cavitatea orală unde sunt bacterii, şi totul e sub atac. Această piesă intermediară tocmai asta face, protejează şi mai bine implantul.”
Dr. Mișu Diga, medic specialist chirurgie dento – alveolară: „În aceeaşi zi, pacientul primeşte atât implanturi cât şi lucrare provizorie fixă. Tocmai asta e rolul unei lucrări provizorii fixe de a contenționa implanturile, de la tine pe loc, ca într-o menghină, şi de a distribui uniform forţele pe care le exercită pacientul în masticaţie".