Vreti sa va curatati corpul de toxine? Atunci mergeti zilnic in pas alert

Ultima actualizare: 08-04-2014 00:22

Astfel, stimulati sistemul limfatic, prin care se elimina reziduuri! Si capacitatea de aparare a organismului se mentine prin exercitiu fizic.

Aveti nevoie de un motiv in plus pentru a face zilnic sport in forta? Circulatia limfei se face optim doar prin miscare.

Sistemul limfatic colecteaza toxinele si transporta celulele imunitare. Astfel, organismul este ferit de imbolnaviri grave. 

Suntem creati sa ne miscam. Asadar sportul, indiferent de natura acestuia, inseamna viata.

Miscarea este singura arma care moduleaza consumul caloriilor pe care le luati din hrana. Si tot aceasta pune in functiune sistemul limfatic. Este vorba de vase de dimensiunile micronilor care dreneaza lichidul in care traieste fiecare celula a organismului.

Acest mediu intern trebuie sa aiba o compozitie stabila pentru a asigura functionarea perfecta a celulelor. Pentru aceasta e necesar un schimb permanent de substante. Iar acesta este favorizat de activitatea fizica care asigura o circulatie optima si, implicit, drenajul substantelor nocive.

Pe de alta parte, limfa are un rol important in sistemul de aparare al organismului. Compozitia limfei se modifica foarte mult la nivelul ganglionilor limfatici, unde acest lichid capata si celularitate, celularitate care joaca un rol foarte important in raspunsul imun.

Este unul dintre motivele pentru care vi se recomanda sa mergeti cat mai mult pe jos pentru un sistem imunitar puternic.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO