Trucul care ne-ar putea ajuta sa slabim. Cum trebuie sa arate camera in care mancam

18-01-2016 21:47


bucatarie

Oglizile ne-ar putea ajuta sa mancam mai sanatos si responsabil. Aceasta este concluzia unui studiu realizat pe 185 de subiecti la o universitate din America.

Cercetatorii de la Universitatea Cornell au descoperit ca alimentele nesanatoase par mult mai putin apetisante daca le consumam in fata unei oglinzi.

Studentii participanti la test au fost rugati sa aleaga intre a manca tort de ciocolata sau salata de fructe. Dupa ce fiecare si-a luat desertul, jumatate dintre subiecti l-au consumat in fata unei oglinzi, iar cealalta jumatate intr-o camera normala. La final, acestia au fost rugati sa spuna cat de buna li s-a parut mancarea.

Cei care au consumat tortul de ciocolata in camera cu oglinzi s-au declarat mai putin satisfacuti de acest desert decat cei care nu au fost nevoiti sa se priveasca in timp ce mancau. Aceasta diferenta nu s-a observat si la cei care si-au ales salata de fructe.

„O privire in oglinda ne spune mai mult decat cum aratam din punct de vedere fizic. Ne permite sa ne vedem in mod obiectiv si sa ne judecam pe noi si comportamentul nostru in acelasi fel in care ii judecam pe altii.” a declarat Ata Jami, profesor la University of Central Florida.

Cu alte cuvinte, daca suntem nevoiti sa ne privim in timp ce manancam ceva nesanatos, ne vom simti neplacut din cauza standardelor sociale adanc impregnate in modul nostru de gandire.

Un alt studiu similar a aratat ca aceasta ipoteza este valabila doar daca alegerea mancarii nesanatoase este facuta constient, deoarece doar asa apare sentimentul de vina.

In concluzie, pentru cei care doresc sa manance mai sanatos, solutia ar fi o oglinda asezata in bucatarie, cred cercetatorii. Astfel oamenii pot vedea mai bine ce mananca.
 

Sursa: Time.com