Transfuzia de sange tanar care te "vindeca" de batranete i-a dus cu gandul la Dracula pe turistii aflati in Romania

Ultima actualizare: 10-05-2014 07:15

Vestea ca cercetatorii americani au descoperit ca transfuzia cu sange tanar inverseaza procesul de imbatranire a creierului a ajuns si pe taramul lui Dracula.

Turistii veniti la noi in tara sa afle secretul contelui de Transilvania sunt pusi serios pe ganduri de noile experimente. Teoria ca sangele tanar prelungeste viata pare sa transforme mitul vampirului intr-o poveste reala.

Toata lumea se gandeste la tinerete fara batranete cand aude de contele Dracula. Asa ca descoperirea cercetatorilor nu este o surpriza pentru cei care stiu pana in cele mai mici detalii povestea lui Dracula.

Noua teorie a intineririi contureaza doua tabere, pentru ca nu toti vor sa fie nemuritori.

"Viata mea este frumoasa, eu prefer sa mai traiesc 5,10 ani, nu mai mult, apoi bye bye", a spus un barbat.

"Este adevarat, artistii faimosi isi schimba sangele, este adevarat", spune, pe de alta parte o femeie.

Povestea vampirului Dracula, cel mai bun medic cardiolog cum este numit la Bran, a facut inconjurul lumii.

Sute de mii de turisti sunt fascinati de contele din Transilvania,
asa ca noua teorie a cercetarilor americani pune intr-o lumina noua mitul lui Dracula.

"Stiu insa ca bea sangele ca sa ramana mereu tanar. Cred ca este posibil sa intineresti daca pui celule tinere", a spus o turista din Franta.

Potrivit studiului publicat in revista Nature Magazine si condus de un profesor de la Universitatea din California, transfuziile cu sange tanar au efecte extraordinare in lupta impotriva imbatranirii.

Astfel, testele efectuate pe soareci au demonstrat rezultate benefice asupra creierului, si anume inversarea procesului de imbatranire la nivel molecular, structural, functional si cognitiv. Tratamentul are ca efect producerea de noi conexiuni neuronale si imbunatateste functiile cognitive. Ar putea fi cheia unui tratament pentru Alzheimer si a altor boli legate de imbatranirea creierului.

Aceasta teorie revolutionara a ajuns si la urechile stra-stra-nepotulului scriitorului Bram Stoker, autorul romanului Dracula.

"Totul este posibil: cu totii suntem constienti ca vampirii nu sunt reali. E un mit, insa stiinta se schimba, iar Bram Stoker a fost intotdeauna interesat de stiinta moderna si poate ca a sperat ca in viitor se vor descoperi noi lucruri in acest domeniu. Acest experiment va restarni interesul pentru povestile cu vampiri", a spus Dacre Stoker.

Oricum, in saloanele de infrumusetare exista terapii numite chiar Dracula, care presupun injectarea unui ser obtinut din sangele propriu in zonele imbatranite. Acelasi tratament este folosit si impotriva caderii parului.

Sangele este centrifugat timp de cinci minute, apoi este extras serul din globulele rosii si tratat cu aminoacizi, pentru un efect de intinerire.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO