Specialistii americani ne sfatuiesc sa nu mancam cartofi prajiti crocanti. La ce ne expunem
Agentia Americana a Alimentelor si Medicamentelor sfatuieste impotriva consumului de cartofi prajiti crocanti, aratand ca acestia contin acrilamida, o substanta ce poate cauza cancer.
Specialistii avertizeaza impotriva consumului ridicat de alimente care contin acrilamida, o substanta ce se formeaza natural in mancarurile pe baza de plante cand sunt gatite timp indelungat la temperaturi mari, potrivit Today.
Mai pe scurt, se regaseste in prajeli, cum ar fi atat de cunoscutii cartofi prajiti.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
In afara bucatariei, acrilamida se foloseste in industrie, la producerea hartiei, a vopselei, a maselor plastice.
Unele dintre cele mai populare alimente in care se regaseste acrilamida sunt cartofii, in special cei prajiti, cerealele, cafeaua, biscuitii, painea, in special toast-ul, si in fructele uscate.