Simptomele care indică 8 afecțiuni diferite. Situația în care trebuie să mergeți la chirurg


Ultimul update: Luni 18 Februarie 2019 10:18
Data publicarii: Luni 18 Februarie 2019 09:46
Categorie: CSID - Ce se întâmplă, doctore?

Nu vă automedicați - este indicaţia oricărui medic. Azi ne referim la sângerările anale, pe care cei mai mulţi pacienţi le asociază hemoroizilor.

Şi, în loc de medic, aleg mai întâi farmacia. Dar nu există nicio substanţă activă care să îi vindece. În plus, simptomele hemoroizilor pot şi fi simptomele tumorilor.

Sângerările anale pot fi un semn al existenţei hemoroizilor. Totuşi, în afară de această boală, mai sunt încă şapte afecţiuni care se pot manifesta similar.

Ce faceţi într-o astfel de situaţie neplăcută? Nu apelaţi la automedicaţie, ci mergeţi să vă vadă un chirurg.

În boală hemoroidală găsim 4 faze. La început, hemoroizii pot fi trataţi minim invaziv de către medicul chirurg. În fazele avansate, e nevoie de operaţie. De aceea, la primele simptome, mergeţi la specialist.

Din păcate, aceleaşi simptome le dau tumorile maligne. De aceea, orice simptom are nevoie de consultaţie la medic şi nu de automedicație.

În privinţa colonului, statisticile ne arată că, o dată la 4 ani, ar trebui investigat imagistic, prin colonoscopie. Pe lângă metoda clasică, există şi cea virtuală.

Colonoscopia virtuală înseamnă imagini obţinute la tomografia abomenului. Apoi e reconstituit intestinul gros cu ajutorul computerului. Medicul NU introduce colonoscopul în intestin. Nu doare, nu aveţi nevoie de anestezie.

În primele faze, când e perfect tratabil, cancerul de colon nu doare, nu da simptome. Când apar simptomele, cancerul nu mai e în stare incipientă.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Colonoscopia de control, recomandată persoanelor care trec de 50 de ani