Nu ignoraţi tusea copilului. Semnele care indică o reacție alergică

Ultimul update: Luni 11 Septembrie 2017 15:56
Data publicarii: Marti 05 Septembrie 2017 09:10
Categorie: CSID

Nu ignoraţi tusea copilului, chiar dacă e posibil să fi găsit justificare. În jur există multe persoane cu infecţii respiratorii.

În unele cazuri, fenomenul poate pleca de la secreţiile nazale abundente. Nimic altceva decât un posibl semn al astmului alergic.

Până la 7 ani, plămânul unui copil nu e maturizat. Frecvent, la vârste mici se întâlneşte o aşa-numită reactivitate bronşică exagerată. Nu e vorba de astm, dar manifestările seamănă cu astmul. Vorbim despre respiraţie şuierătoare.

La vârste mici e imposibil de pus acest diagnostic. Dar medicul de familie, care ingrijeseste copilul, strânge datele care sunt concludente pentru diagnostic. Spre exemplu, copilul are infecţii respiratorii frecvente. Tuşeşte noaptea, fără să fie răcit. De asemenea, are aşa numite stigmate de atopie – adică erupţii alegice pe suprafaţa pielii. Sau elimină din plămân secreţii transparente sau albicioase.

Prof dr Ioan Iamandescu, medic primar alergolog: ”Aerul reuşeşte să pătrundă şi mişcă particulele de mucus care există acolo. insist asupra acestei forme pentru că ea poate să ducă la recunoaşterea mult mai devreme decât până în momentul în care bolnavul poate să treacă în formă clasică cu sufocare şi respiraţie şuierătoare.”

Cum se poate trata fibromul uterin, afecțiunea care predispune la infertilitate

Toate aceste manifestări au nevoie de consult alergologic, pentru evaluarea funcţiei respiratorii şi pentru teste alergice. Criza se tratează cu medicaţie anti-alergică, la indicaţia specialistului. Auto-medicatia cu antibiotice - pretabile în infecţii respiratorii bacteriene - sau cu anti-inflamatoare - recomandate în infecţiile virale - nu are efect asupra alergiei. Reacţiile alergice respiratorii sunt precursoarele astmului.

40% dintre copiii care menţin manifestările astmatice se vindecă până la adolescenţă. 15% vor avea însă această boală toată viaţa.

 

Tags: tuse, copil,

Maladiile pe care le poate ascunde o unghie modificată

Maladiile pe care le poate ascunde o unghie modificată

Nichel

Riscurile la care se expun alergicii la nichel. Se găsește chiar și în bijuterii

Accidentul vascular cerebral, mult mai frecvent în rândul tinerilor fumători

Controale la endocrinolog recomandate înainte și după sarcină

Durerile abdominale și infecțiile urinare dese pot duce la incapacitatea de a obține o sarcină

Cea mai frecventă boală cu transmitere sexuală în rândul tinerilor. Cum poate fi tratată

Obiceiul matinal care ne asigură cantitatea de vitamina C necesară organismului

csid

Alimentația perfectă care ne ajută să avem un sistem imunitar care funcționează la parametri maximi