Ficatul este cel mai curat organ din corp. Detoxifierea cu sucuri sau pastile este inutilă


Ultimul update: Luni 02 Martie 2020 08:58
Data publicarii: Luni 02 Martie 2020 08:58
Categorie: CSID - Ce se întâmplă, doctore?

Care este cea mai curată carne de pe piață? Puiul, porcul, vita ori peștele? Cum au fost hrănite animalele de la care provine? Ce a presupus procesarea ei? Sunt întrebări pe care și le pun tot mai des consumatorii.

Biologia ne dă o mână de ajutor: indiferent de unde provin, ce au mâncat, cu ce chimicale au fost tratate, ficatul animalelor reprezintă alegerea ideală. Totul ține de funcționalitatea acestui organ performant - un aspect greșit înțeles sau mai degrabă ignorat la oameni. Amănunt de care profită industriile farma și de frumusețe.

Gheorghe Crăciun, supraveghetor fermă pui: “Acest pui a fost populat la 41 de grame și acum, după 2 zile, are 65. Ne referim la o specie de carne care va crește repede. Sunt pui de carne, nu sunt de ouă.”

Andreea Groza, corespondent: “Un kilogram de carne macră va produce acest pui din 1.650 de grame de furaj, înseamnă eficientă maximă.”

Puii sunt hrăniți cu cereale, vitamine și enzime.

Andreea Groza, corespondent: “Ficatul pe care îl produce care avea undeva la 20-40 de grame indiferent cât mănâncă și ce mănâncă, indiferent de medicamentele pe care le ia, ficățelul de pui este cel mai curat produs de origine animală.”

Drd. Gabriela Ilisei, inginer chimist: “De hormoni nici nu vreau să discutăm, în toată Euroapa sunt interziși, practic e imposibl să îi administrăm. Administrarea lor se face injectabil ,noi avem 5 milioane de pui, ce-ar fi să injectăm 5 milioane? E imposibil. Asemenea subiecte, pentru noi, specialiștii, incredibil că mai pot fi discutate. Ficățelul de pui este o excelență sursă de nutrienți, vine cu de 3 ori cu necesarul zilnic de vitamina B 12. O porție de ficăței ar un preț de 5-6 lei, probabil cât un pachet de biscuiți.”

Andreea Groza, corespondent: “Nu suntem în vârful lanțului trofic, ci parte integrantă din această natură, iar natura ne spune că tot ce inspirăm - toxinele din aer, tot ce mâncăm - toxinele din alimente ori apă - vor ajunge la urmă la ficat. Ficatul le simte chimic, le descompune până la un nivel acceptabil și le aruncă din nou în circulație să fie excretate. Dar celula hepatică nu are posibilitatea să rețină toxine și asta ne spune chiar biologia.”

Academia Română, Institutul de biopatologie celulară. Vorbim despre ficat și despre rolul său în detoxifiere.

Acad. prof. dr. Maya Simionescu: “Are loc o prelucrare întreagă în celulă, în lipozomi, care au două funcții: să scape de ce e rău și să preia ce e bun, adică să reclicleze. Deci reclicleaăa. De aceea trebuie să învățăm de la natură, să învățăm de la celulă. Se zice că faci o detoxifere a ficatului cu medicamente sau cu sucuri sau cu plante. Nu faci nicio detoxifiere a ficatului. Trebuie să ai grijă să intri în contact cu cât mai puține toxine, să fie puține ca să nu fie depășit, pentru că până la urmă se luptă cu ele. Da, se lupta!”

Se luptă și nu le reține! Un alt organ care nu poate, funcțional, să rețină toxinele este colonul. De aceea, nici ficatul și nici colonul nu au nevoie de detoxifierea îndelung propovăduită în media.