De ce este util sa va faceti selfie daca aveti alunite. Ce informatii transmit dermatologului fotografiile

Ultima actualizare: 18-05-2017 06:59

Va plac fotografiile? Selfie-urile sunt minunate, insa e bine sa va folositi de ele si in alte moduri. Dermatologii, bunaoara, va recomanda sa pozati alunitele de pe fata ori de pe corp si sa pastrati capturile.

Peste 3 luni, repetati actiunea si cautati modificari. Sigur, orice suspiciune trebuie adresata apoi unui medic specialist. Oricat de utile sunt pozele, doar un dermatolog poate veni cu lamuriri pentru ceea ce se intampla cu pielea dumneavoastra. Doua vizite pe an la cabinetul acestuia trebuie sa devina rutina. Inca din copilarie.

Medicul Lucian Rusu fotografiaza alunitele - nevii pigmentari - de 17 ani. Acum, se uita in interiorul formatiunilor, aparent banale, cu o camera full HD.

Dr. Lucian Russu, medic primar dermatolog: "Efectiv facem microscopie, vedem structuri pe care nu eram capabili sa le vedem pana acum."

Asa arata un cancer de piele surprins de camera unui telefon. Cu ochiul liber, e doar o alunita banala. De cand celulele normale incep transformarea spre cancer, organismul uman incepe sa creeze o retea noua de vase noua care sa alimenteze, culmea, tocmai cancerul.

Daca medicul surprinde activitatea intensa a vaselor, o simpla excizie a formatiunii inseamna vindecarea.

Deci, nici in al 12- lea ceas nu e prea tarziu. De aceea, din 6 in 6 luni mergeti la dermatolog si aratati-i toata pielea. Este singura preventie imporiva celui mai agresiv cancer dezvoltat de oameni.

Cand sunteti acasa, fotografiati-va alunitele. Si salvati imaginile pentru comparatia facuta de medic. Pielea are doi metri si unele locuri sunt imposibil de vazut cu oglinda, dar posibil cu telefonul.

Un selfie pentru alunite, asadar! De cativa ani, un grup de 17 tineri IT-isti din Cluj lucreaza la o idee care valoareaza acum cateva milioane de euro. O poza si, in spatele ei, un altgoritm.

Aplicatia Skinvision este gratuita in Romania. Peste trei milioane de imagini au fost evaluate pana acum, spun tinerii care au dezvoltat ideea.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO