Cum tratăm banala entorsă care, neținută sub control, poate duce la boli degenerative


Ultimul update: Duminica 12 Mai 2019 10:53
Data publicarii: Duminica 12 Mai 2019 10:49
Categorie: CSID

Accidentări minore la vârste tinere. În cazul gleznei sau al cotului, acestea se pot repetă des, ne spun studiile. Iar inflamația, netinuta sub control, poate duce la boli degenerative.

Mersul pe jos. Luați-o ca pe o solicitare, dar sub formă blândă, de recomandare, din partea propriului organism. Apoi, de câte ori aveți ocazia, mișcare intensă.

Principala formă de energie pe care o folosesc mușchii este glucoza. Inițial, este arsă în prezența oxigenului, apoi, dacă efortul continuă, apare metabolizarea în lipsa acestuia. Așa se produce acidul lactic. Numim starea "febră musculară".

Masa musculară e cel mai mare consumator de energie, prin ea însăși. Însă, în timpul efortului fizic, indiferent de natură și intensitate, pot apărea accidentări ușoare.

În cazul gleznei, de exemplu, poți să calci strâmb pe stradă, sunt tendoane, ligamente care pot să se întindă. La o entorsă ușoară, se întind ligamentele, se torsionează. După un astfel de eveniment, repausul joacă un rol aparte.

Pe lângă repaus, inflamația acută trebuie ținută sub control cu substanțe active. Cel mai vechi și, deci, cel mai testat anti-inflamator nesterioidian este diclofenacul.

Aplicarea locală a substanței active este la fel de eficientă ca administrarea orală. Dispar totuși posibilele reacții adverse ale unui medicament care, înghițit, va ajunge în tot organismul prin sânge.

După un eveniment dureros, după refacere, mai precis, nu vă grăbiți să vă reapucați de sport, pentru că există riscul de recidivă.

Tags: CSID, entorse,

Fumat
De ce femeile care fumează riscă să nu mai poată face copii
Motivul neaşteptat pentru care gravidelor le sângerează gingiile
Planta de 300 de ori mai dulce ca zahărul. Ceauşescu a încercat să o introducă în România
Cum se recuperează Camelia Potec, după o sarcină dificilă
Boala misterioasă răspândită doar în 4 judeţe din România. Ar putea avea legătură cu apa
Cum ne recăpătam sensibilitatea dentară după ce pierdem un dinte
CSID
Leziunile banale ale pielii care pot indica o afecține serioasă