Cercetatorii britanici au realizat, in laborator, primele rosii mov. Sucul lor, o speranta in tratarea unor boli cronice
Oamenii de stiinta au creat rosii mov, din care au extras 2 tone de suc, ce va fi analizat pentru a i se stabili beneficiile pentru sanatate.
Rosiile speciale, modificate genetic, au fost dezvoltate de cercetatorii britanici, dar au fost cultivate in Canada, unde restrictiile pentru organismele modificate genetic sunt mai relaxate.
Oamenii de stiinta au introdus gene de antirrhinum (Gura Leului), in codul genetic al rosiilor.
Culoarea mov a rosiilor este data de nivelul ridicat de antocianine, compusi intalniti de obicei in afine si alte fructe de padure, informeaza Daily Mail.
Recolta a fost crescuta intr-o sera din Ontario si va produce 2000 de litri de suc de rosii, ce va fi folosit in cercetari, inainte sa ajunga pe rafturile magazinelor.
Sucul acestor rosii are un timp de valabilitate dublu.
Rosiile mov au proprietati anti-inflamatoare si s-a dovedit ca pot incetini evolutia cancerului, la soareci.
Oamenii de stiinta vor sa evalueze efectele unei diete bogate in antocianina asupra cancerului, bolilor cardiovasculare si a altor boli cronice.
Profesorul Cathie Martin, de la John Innes Centre, a declarat:
"Incercam as gasim o modalitate prin care consumatorii sa beneficieze de descoperirile noastre, pentru ca am observat ca exista cerere pentru beneficiile pentru sanatate."
Cercetarile au fost finantate de Uniunea Europeana si de John Innes Centre.
Sursa foto: John Innes Centre.