Rusia acuza Germania ca a vrut sa musamalizeze violul fetei din Berlin. Agresorii, "de origine araba, vorbeau prost germana"

26-01-2016 14:42


merkel lavrov

Moscova acuza politia germana de “disimulare” a informatiilor in cazul unei adolescente ruso-germane ce ar fi fost violata de migranti.

Moscova a acuzat marti politia germana ca a “disimulat” informatiile privind un viol care a avut loc la Berlin asupra unei adolescente de origine ruso-germana, caz care a suscitat mobilizarea extremei drepte germane si a mass-media ruse, care le-au imputat autoritatilor ca au ascuns adevarul, informeaza AFP.

“Informatiile, atunci cand ea (adolescenta) a disparut, informatiile au fost multa vreme disimulate (de politia germana), dintr-o cauza necunoscuta”, a denuntat ministrul rus al afacerilor externe Serghei Lavrov, exprimandu-si speranta ca “aceasta situatie nu se va repeta”. “La ora actuala, cooperam cu avocatul ei, care lucreaza cu familia, cu ambasada noastra. Este clar ca tanara fata nu a disparut deloc timp de 30 de ore din proprie dorinta”, a spus Lavrov in timpul unei conferinte de presa. “Este necesar ca adevarul si justitia sa triumfe” in acest caz, a adaugat seful diplomatiei ruse.

Potrivit mai multor mass-media germane, pretinsa victima a relatat ca a fost rapita la 11 ianuarie la Berlin de trei barbati de tip “mediteranean”, care vorbeau o germana proasta si care au dus-o intr-un apartament unde a fost batuta si violata. “Tanara, despre care s-a anuntat succint, la inceputul saptamanii trecute, ca a fost rapita, nu a fost victima niciunei rapiri, contrar a ceea ce afirma numeroase relatari din presa si zvonuri de pe retelele de socializare”, a reactionat politia berlineza intr-un comunicat. “Ancheta condusa de politia regionala de criminalistica a permis, de asemenea, sa se constate ca adolescenta de 13 ani, care a reaparut marti (12 ianuarie), nici nu a fost rapita”, a continuat politia.

Cu toate acestea, familia adolescentei acuza politia ca a manipulat-o pe aceasta pentru a-si schimba declaratiile. Aceasta versiune a familiei a fost preluata de mai multe mass-media ruse si a fost folosita, de asemenea, de extrema-dreapta germana, in special de partidul neo-nazist NPD, pentru a-i ataca pe refugiati, pe care ii califica in timpul manifestatiilor sale drept “Rapefugees”, “rape” insemnand “viol” in engleza, mai ales dupa noaptea de Anul Nou din Koln, marcata de zeci de agresiuni sexuale atribuite migrantilor.
 

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO