Decizia supravietuitorilor masacrului de la Charlie Hebdo. Numarul urmator al revistei apare in numar-record de exemplare

Ultima actualizare: 12-01-2015 06:57
Charlie Hebdo

Supravieturitorii masacrului de la sediul revistei Charlie Hebdo, de miercuri, vor sa scoata urmatorul numar al publicatiei saptamana viitoare, cu un tiraj-record de 1 milion de copii, fata de 60.000, cat avea de obicei.

Revista va avea doar 8 pagini, jumatate decat inainte de tragedia de miercuri, a anuntat avocatul publicatiei, potrivit postului de televiziune Sky News.

"Revista va continua sa apara pentru ca teroristii nu au castigat", a declarat avocatul.

Si Caroline Fourest, jurnalista franceza de renume si o fosta colaboratoare de la Charlie Hebdo, si-a exprimat solidaritatea cu fostii ei colegi si a anuntat ca publicatia pregateste un numar special in zilele urmatoare.

"Am decis cu totii, jurnalistii care au supravietuit atacului si fostii lor colegi, ca ne vom intalni sa publicam urmatorul numar al revistei Charlie Hebdo. Chiar si daca au ucis 10 dintre noi, nu concepem sa nu publicam numarul de saptamana viitoare", a mai marturisit jurnalista, punctand ca nu vrea sa le dea satisfactie teroristilor care fix asta asteapta: ca oamenii sa se teama si sa se autocenzureze.

Pentru a produce numarul impresionant de exemplare, revista are ajutorul mai multor companii si grupuri de presa. Pana acum, si-au anuntat sprijinul Google, care va dona 300.000 de dolari, Guardian Media Group ofera aproximativ 130.000 de euro, iar 250.000 de euro vor fi donati din fondul presei franceze.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO