Statia de Tratare a Apei Potabile si Epurarea Apelor Uzate Resita, inconjurata de gunoaie

05-10-2012 14:19


gunoaie

 Statia de Tratare a Apei Potabile si Epurarea Apelor Uzate Resita situata intre localitatile Calnic si Moniom , construita in urma unui proiect de 15 milioane de euro in urma cu doi ani, este sufocata de gunoaie.

 La numai cativa metri distanta, statia este inconjurata de mormane de gunoaie si case darapanate, care stau sa cada. Imaginea locului este dezolanta. Mai mult, zona impanzita de deseuri este un adevarat focar de infectie pentru oamenii care locuiesc acolo si care neaga ca ar avea vreo responsabilitate in legatura cu aceasta situatie. Nimeni nu face nimic si asteapta ca voluntarii sa vina sa curete mizeria.

Nu de putine ori, animalele domestice umbla prin gunoaie in cautare de mancare. Si pentru ca imaginea degradanta sa fie completa, cativa localnici si-au asezat o toaleta chiar pe malul raului Barzava.

Beneficiarii statiei de tratare a apei sunt cei de la Aquacaras. Acestia spun insa ca zona din jurul statiei nu intra in perimetrul lor, iar calitatea apei nu este afectata de gunoaiele din jur.

Ildiko Szendrei, purtatorul de cuvant al Primariei Resita a declarat ca acest teren este in subordinea primariei si ca, actiuni de salubrizare in zona au fost facute de curand. Imaginile, dovedesc insa contrariul, intrucat au fost surprinse la finalul saptamanii trecute. „Sunt multi rromi in zona, care arunca aceste deseuri”, a declarat Ildiko Szendrei.

Cel putin, consumatorii nu trebuie sa se ingrijoreze. Reprezentantii laboratorului de analize spun ca din verificarile pe care le fac, apa distribuita prin statia de tratare este in continuare potabila. 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO