Procurorii DIICOT i-au prins pe hackerii de la Anonymous Romania. Acuzatia e de terorism cibernetic

29-05-2012 10:51


hacker

Procurorii DIICOT au reusit sa ii prinda pe cei care faceau parte din gruparea Anonymous Romania. Autoritatile au facut perchezitii la 12 adrese, una dintre ele fiind in Resita.

Din grupare faceau parte 14 persoane, iar liderul gruparii era Gabriel Balaeasa, de 24 de ani, din Piatra Neamt, cunoscut in mediul virtual cu nickname-urile „lulzcart, anonsboat, anonsweb, cartman”. Acesta, impreuna cu Fabian Gabor si Picos Mihai Emil, a constituit o grupare, dupa care a cooptat si alte persoane.

Hackerii sunt acuzati ca ar fi blocat paginile de net ale Fondului Monetar International si Agentiei Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei, dar si ale altor institutii din Romania. In total, 29 de site-uri au fost afectate de atac informatic. Invinuitii se foloseau de aplicatii informatice diverse, precum Havij, SQL Map, si altele. Dupa ce obtineau datele informatice, le copiau fara drept si le publicau ulterior pe alte site-uri.

La sediul D.I.I.C.O.T. vor fi aduse in vederea audierii 12 persoane, fata de care se efectueaza cercetari pentru savarsirea infractiunilor de acces fara drept la sisteme informatice, in scopul obtinerii de date informatice prin incalcarea masurilor de securitate.

Aparuti pe internet de cateva luni, ANONYMOUS se prezinta: "Noi suntem ANONYMOUS, noi suntem legiunea, noi nu uitam, uniti ca unul, nimic nu ne poate desparti, asteptati-ne..”

In Romania, gruparea s-ar afla in spatele publicarii unei liste cu nume, adrese si numere de telefon ale unor persoane publice.
 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO