Alerta in Caras-Severin. Apele au inundat 250 de gospodarii. Codul galben de ploi a fost prelungit

25-05-2012 13:12


Ploile cazute in ultimele zile au facut ravagii in mai multe localitati din judetul Caras-Severin. Pompierii au intervenit pentru salvarea a 20 de persoane, dintre care si patru copii.

Viiturile au atins 80 de gospodarii din Susca, alte 80 din Radimna, 90 de gospodarii din Prilipet si o casa din Lapusnicu Mare. Apele au afectat si DN 57 Oravita-Moldova Noua, care a fost blocat aproape trei ore din cauza aluviunilor pe o portiune de aproape trei kilometri. Totodata, mai multe poduri si podete au fost distruse.

In sprijinul oamenilor au actionat 50 de pompieri militari si 15 jandarmi iar desfasurarea circulatiei pe drumurile publice a fost asigurata de mai multe echipaje ale Politiei Rutiere.

Sistemul de Gospodarire a Apelor Caras-Severin a intervenit cu utilajele din dotare pentru a degaja drumurile din localitati.
Pompierii militari ISU Semenic au acordat ajutor pentru 20 de persoane dintre care si patru copii.

“Deocamdata nu se poate spune cate din casele in care a intrat apa au suferit pagube si care ar fi valoarea acestora”, a declarat Silviu Hurduzeu, prefectul judetului Caras Severin.

In aceasta dimineata codul galben de ploi, vijelii si grindina a fost prelungit in judet. Acesta a intrat in vigoare de la ora 12:00 si se va mentine pana maine dimineata la ora 09:00. In acest interval se asteapta precipitatii care vor ajunge la cantitati de 25ml/mp si izolat la 40l/mp.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO