BLACK FRIDAY 2014. Lupte crancene pe televizoare si marijuana urmate de arestari, in ziua marilor reduceri, in SUA si Anglia

29-11-2014 09:36


Din Statele Unite, Black Friday a emigrat cu tot cu haosul si bataile din magazine in Marea Britanie. Politistii britanici, putin obisnuiti cu fenomenul, au criticat marile magazine ce nu aveau suficient personal pentru mentinerea ordinii.

Au facut si mai multe arestari in supermerketuri din Londra si Manchester. Trei magazine au fost nevoite sa isi inchida usile mai devreme din cauza haosului creat.

Lupte crancene s-au dat pentru televizoarele cu ecran mare, vandute cu 200 de dolari, in loc de 600. De cele mai multe ori, disputele au fost transate deloc bland de politisti.

In Statele Unite, nu exista Black Friday fara arestari, dupa confruntari cu miza indoielnica. De exemplu, un barbat si o femeie s-au luat la bataie pentru o papusa. Femeia l-a lovit in fata pe barbat, ca sa puna mana pe papusa.

De Black Friday, americanii au stat la coada si pentru marijuana la reducere, in statele unde consumul a fost legalizat. Oamenii s-au asezat la coada de seara, pentru a profita de oferta.

"Se fac 14 ore de stat la coada, cand vor deschide magazinul", spune un client.

Lungi ore de asteptare s-au scurs si pentru cei care au vrut sa isi cumpere bere la pret promotional.

Comercianti americani jubileaza. Dupa Black Friday, vine Cyber Monday, ziua reducerilor in magazinele online. Estimarile arata ca, de sarbatori, americanii vor scoate din buzunare peste 600 de miliarde de dolari, cu 4 la suta mai mult decat anul trecut.

Si britanicii au cheltuit mai mult anul acesta. Pana duminica, clientii vor lasa in magazine aproape 2 miliarde de lire. Si aici, frenezia reducerilor a adus incaierari pentru televizoare, tablete si sisteme audio. Au fost si magazine care au inchis mai devreme, coplesite de valul de clienti.

VIDEO PROTVPLUS.RO